פאי פירות קיץ

30-07-2025 | ירון צחר

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת פירות מרהיבה מעל. מתכון נפלא ודרך מעולה וטעימה לחגוג את פירות הקיץ המדהימים והעסיסיים.

מצרכים:

לקלתית:
1.5 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 חלמון
כמה טיפות מיץ לימון
לקרם שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
1 כפית גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות רום
פירות:
1 קיווי קלוף ופרוס דק
2 שזיפים פרוסים דק
1 נקטרינה פרוסה דק
דובדבנים מסוכרים
לציפוי:
מעט ריבת משמש מחוממת קלות במיקרוגל
לקישוט:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

הכנת קרם השקדים:
מוסיפים לקערת מיקסר את כל המצרכים של קרם השקדים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים עד שמתייצב.
מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, מעט מקומח לעובי של כ- 1/2 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית פאי בבצק. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא למשך כשעה אחת. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ–180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. משאירים את התנור דולק, ומצננים את הקלתית.
מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק, מכניסים את התבנית לתנור האפייה, ואופים במשך כ- 30 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים .
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר. מערבלים עד קבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף בעל מזלף עם פיה צרה ומשוננת. מניחים את שק ההזלפה והקצפת במקרר.
הרכבת הפאי והקישוט:
מסדרים את פרוסות הפירות על קרם השקדים. מורחים בריבה פושרת. מזליפים את הקצפת לאורך היקף העוגה מעל הפאה העליונה. מאחסנים את הפאי במקרר, ומגישים קר.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי פירות קיץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.