מצרכים:
לקלתית:
1.5 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 חלמון
כמה טיפות מיץ לימון
לקרם שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
1 כפית גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות רום
פירות:
1 קיווי קלוף ופרוס דק
2 שזיפים פרוסים דק
1 נקטרינה פרוסה דק
דובדבנים מסוכרים
לציפוי:
מעט ריבת משמש מחוממת קלות במיקרוגל
לקישוט:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
הכנת קרם השקדים:
מוסיפים לקערת מיקסר את כל המצרכים של קרם השקדים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים עד שמתייצב.
מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, מעט מקומח לעובי של כ- 1/2 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית פאי בבצק. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא למשך כשעה אחת. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ–180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. משאירים את התנור דולק, ומצננים את הקלתית.
מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק, מכניסים את התבנית לתנור האפייה, ואופים במשך כ- 30 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים .
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר. מערבלים עד קבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף בעל מזלף עם פיה צרה ומשוננת. מניחים את שק ההזלפה והקצפת במקרר.
הרכבת הפאי והקישוט:
מסדרים את פרוסות הפירות על קרם השקדים. מורחים בריבה פושרת. מזליפים את הקצפת לאורך היקף העוגה מעל הפאה העליונה. מאחסנים את הפאי במקרר, ומגישים קר.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה