פאי פירות קיץ

22-07-2024 | ירון צחר

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת פירות מרהיבה מעל. מתכון נפלא ודרך מעולה וטעימה לחגוג את פירות הקיץ המדהימים והעסיסיים.

מצרכים:

לקלתית:
1.5 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 חלמון
כמה טיפות מיץ לימון
לקרם שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
1 כפית גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות רום
פירות:
1 קיווי קלוף ופרוס דק
2 שזיפים פרוסים דק
1 נקטרינה פרוסה דק
דובדבנים מסוכרים
לציפוי:
מעט ריבת משמש מחוממת קלות במיקרוגל
לקישוט:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

הכנת קרם השקדים:
מוסיפים לקערת מיקסר את כל המצרכים של קרם השקדים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים עד שמתייצב.
מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, מעט מקומח לעובי של כ- 1/2 ס”מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית פאי בבצק. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא למשך כשעה אחת. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ–180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. משאירים את התנור דולק, ומצננים את הקלתית.
מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק, מכניסים את התבנית לתנור האפייה, ואופים במשך כ- 30 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים .
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר. מערבלים עד קבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף בעל מזלף עם פיה צרה ומשוננת. מניחים את שק ההזלפה והקצפת במקרר.
הרכבת הפאי והקישוט:
מסדרים את פרוסות הפירות על קרם השקדים. מורחים בריבה פושרת. מזליפים את הקצפת לאורך היקף העוגה מעל הפאה העליונה. מאחסנים את הפאי במקרר, ומגישים קר.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות