פאי פירות קיץ

22-07-2024 | ירון צחר

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת פירות מרהיבה מעל. מתכון נפלא ודרך מעולה וטעימה לחגוג את פירות הקיץ המדהימים והעסיסיים.

מצרכים:

לקלתית:
1.5 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 חלמון
כמה טיפות מיץ לימון
לקרם שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
1 כפית גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות רום
פירות:
1 קיווי קלוף ופרוס דק
2 שזיפים פרוסים דק
1 נקטרינה פרוסה דק
דובדבנים מסוכרים
לציפוי:
מעט ריבת משמש מחוממת קלות במיקרוגל
לקישוט:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

הכנת קרם השקדים:
מוסיפים לקערת מיקסר את כל המצרכים של קרם השקדים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים עד שמתייצב.
מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, מעט מקומח לעובי של כ- 1/2 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית פאי בבצק. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא למשך כשעה אחת. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ–180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. משאירים את התנור דולק, ומצננים את הקלתית.
מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק, מכניסים את התבנית לתנור האפייה, ואופים במשך כ- 30 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים .
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר. מערבלים עד קבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף בעל מזלף עם פיה צרה ומשוננת. מניחים את שק ההזלפה והקצפת במקרר.
הרכבת הפאי והקישוט:
מסדרים את פרוסות הפירות על קרם השקדים. מורחים בריבה פושרת. מזליפים את הקצפת לאורך היקף העוגה מעל הפאה העליונה. מאחסנים את הפאי במקרר, ומגישים קר.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות