פאי תפוחים

04-09-2023 | ירון צחר

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק, קבלו קינוח שיככב בערב החג שלכם ומתאים גם לכל השנה

מצרכים:
לקלתית:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון מביצה גדולה
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח

למלית התפוחים:
6 תפוחים גדולים מסוג גרני סמיט קלופים ופרוסים
¼ כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
½ כפית הל טחון
30 גרם חמאה
100 גרם קונפיטורת אוכמניות
לקישוט:
שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל חומרי הקלתית (מלבד חלמון הביצה) לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את חלמון הביצה, וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כ-20 דקות.
מרדדים שני שלישים מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ (את השליש הנותר שומרים במקרר). מרפדים עם 2/3 מהבצק את תחתית ושולי תבנית אפייה. מעבירים למקפיא למשך כ–30 דקות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהקלתית נראית יציבה. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים מעט.

הכנת המלית:
מוסיפים לסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, התבלינים והחמאה ומאדים במשך כ-20 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים, אך עדין מעט יציבים. מסירים מהכיריים ומצננים.

הרכבת הטארט:
מורחים על תחתית הפאי והשוליים האפויים את קונפיטורת האוכמניות בשכבה דקה. מעל מניחים את המלית.
מרדדים את שליש הבצק הנותר על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ומניחים את יריעת הבצק מעל התפוחים. מסירים את עודפי הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. מפזרים מעל את השקדים. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, ואופים במשך כ-25 דקות בטמפרטורה של כ- 180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי תפוחים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.