פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

05-12-2023 | מילכה דיין

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה הטעימה, שבהכנה. ריח רוטב העגבניות עם הבצל והזעתר סוגרים את הפינה.

אין ספק שהמתכון הזה הוא פתרון מושלם לאירוח מוצלח, כי מי לא אוהב פיצה?!

החומרים הדרושים לבצק:

(לשני מגשים עגולים בגודל בינוני)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (אם הבצק מעט דביק, הוסיפו כמה טיפות שמן זית, אם ממש דביק- קמח).

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשני כדורים.

מורחים את תבנית הפיצה, עם החורים, משני צידי בשמן זית, ומכניסים לתנור במשליש התחתון, עד שהבצק נאפה וממש רק מתחיל להשתזף.

מוסיפים את הרוטב עם התבלינים.

מפזרים את התוספות ואת הגבינות מעל, או הפוך כרצונכם.

מכניסים את התבנית לתנור לטמפ’ גבוהה של 200 מעלות (כמו לחם!) למספר דקות ואז מעבירים למרכז התנור ומנמיכים ל 180 מעלות, עד שהשוליים אפויים-זהובים והגבינה הותכה.

מוציאים, מחכים בסבלנות דקה שתיים ורק אז

מחלצים את הפיצה. (לעיתים צריך להסיר את שאריות הבצק בתחתית, שחוסמות את שחרור הפיצה מהתבנית).

ב ת א ב ו ן😋

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות