החומרים הדרושים לבצק:
(לשני מגשים עגולים בגודל בינוני)
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.
3 כפות שמן זית… ועוד אחת .
1 כפית שטוחה סוכר.
1 כוס מים חמימים- חמים.
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.
לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (אם הבצק מעט דביק, הוסיפו כמה טיפות שמן זית, אם ממש דביק- קמח).
מוציאים את הבצק ולשים לכדור.
משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.
מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.
מחלקים לשני כדורים.
מורחים את תבנית הפיצה, עם החורים, משני צידי בשמן זית, ומכניסים לתנור במשליש התחתון, עד שהבצק נאפה וממש רק מתחיל להשתזף.
מוסיפים את הרוטב עם התבלינים.
מפזרים את התוספות ואת הגבינות מעל, או הפוך כרצונכם.
מכניסים את התבנית לתנור לטמפ’ גבוהה של 200 מעלות (כמו לחם!) למספר דקות ואז מעבירים למרכז התנור ומנמיכים ל 180 מעלות, עד שהשוליים אפויים-זהובים והגבינה הותכה.
מוציאים, מחכים בסבלנות דקה שתיים ורק אז
מחלצים את הפיצה. (לעיתים צריך להסיר את שאריות הבצק בתחתית, שחוסמות את שחרור הפיצה מהתבנית).
ב ת א ב ו ן😋
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה