החומרים הדרושים:
נתח חזה הודו נקבה ( בערך קילו)
למשרה:
2 כוסות מים קרים
כפית שטוחה מלח
כפית סויה
כף סילאן
פפריקה מתוקה
שתי שיני שום כתושות
כפית חומץ
למרינדה למשיחה על הנתח:
3-5 כפות שמן זית
1 כפית דבש
1 כך חרדל ( דיז’ון גרגרים או חלק)
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אפשר להוסיף תבלינים ורטבים לטעמכם.
אופן ההכנה:
-משרים את נתח ההודו במשרה למשך 24 שעות והופכים, כל כמה שעות.
-כעבור יום, לנגב את הנתח.
-למשוח אותו מכל צדדיו וקפליו במרינדה.
-להניח את הנתח על הרשת של התנור ובתחתית התנור להניח מגש עם שתי כוסות מים.
-לחמם תנור לטמפ׳ של 200 מעלות לעשרים דקות, עד להשחמה קלה.
-להנמיך לטמפ׳ של 160 לאפיה של 40 דקות נוספות. להרטיב את הנתח במרינדה שנשארה.
-להוציא את הנתח לעשרים דקות להתקררות והתייצבות.
-עדיף לפרוס רק לאחר צינון במקרר מספר שעות.
בתאבון…
פרסם תגובה