פסטרמה ביתית – בקלי קלות

30-08-2023 | מילכה דיין

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה בסופר. כולנו הזדעזענו מאופן ההכנה ו״מיטב״ המרכיבים… אבל נכון, שלא תתנגדו לפסטרמה ביתית, פשוטה להכנה, טעימה ומתובלת על הצלחת לארוחת צהריים? או בתוך כריך עם לחם טעים, עלי חסה, חרדל, מיונז ועגבניה?  אז קדימה… הדרך קצרה לפסטרמה טעימה ומתובלת-וממש בריאה ומשתלמת.

ב ה צ ל ח ה!👍😋

החומרים הדרושים:

נתח חזה הודו נקבה ( בערך קילו)

למשרה:

2 כוסות מים קרים

כפית שטוחה מלח

כפית סויה

כף סילאן

פפריקה מתוקה

שתי שיני שום כתושות

כפית חומץ

למרינדה למשיחה על הנתח:

3-5 כפות שמן זית

1 כפית דבש

1 כך חרדל ( דיז’ון גרגרים או חלק)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אפשר להוסיף תבלינים ורטבים לטעמכם.

אופן ההכנה:

-משרים את נתח ההודו במשרה למשך 24 שעות והופכים, כל כמה שעות.

-כעבור יום, לנגב את הנתח.

-למשוח אותו מכל צדדיו וקפליו במרינדה.

-להניח את הנתח על הרשת של התנור ובתחתית התנור להניח מגש עם שתי כוסות מים.

-לחמם תנור לטמפ׳ של 200 מעלות לעשרים דקות, עד להשחמה קלה.

-להנמיך לטמפ׳ של 160 לאפיה של 40 דקות נוספות. להרטיב את הנתח במרינדה שנשארה.

-להוציא את הנתח לעשרים דקות להתקררות והתייצבות.

-עדיף לפרוס רק לאחר צינון במקרר מספר שעות.

בתאבון…

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות