קוסקוס אמיתי בכמה דקות

21-09-2025 | ניצן פוגל

 

 

 

אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם המבוגרים אוהבים, מלאה בירקות, נוזלים ואיך לא, סולת שתעזור בתחושת השובע. כמה פעמים חלמתם להכין קוסקוס אמיתי אבל ידעתם בכמה עבודה זה כרוך? מה אם אני אגלה לכם שיטה שאפשר להכין את הקוסקוס מסולת אמיתית תוך 10 דקות והכל במיקרו ולא משקית קנויה מהסופר, תאמינו לי? ממליצה לכולכם לנסות ולעדכן איך יצא. 

מצרכים לקוסקוס

 

4 כוסות סולת

4 כוסות מים רותחים

כף שטוחה מלח

חצי כוס שמן

 

הוראות הכנה


לוקחים קערה עם הסולת, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים עד שהסולת נראית כמו חול רטוב בחוף הים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
זה נהיה עיסה – לא לדאוג. מכניסים את הקערה למיקרו למשך 4 דקות, מוציאים ועם מזלג גורפים את הסולת עד לתחתית הקערה.
לאחר מכן מכניסים שוב למיקרו לעוד 4 דקות, מוציאים וגורפים שוב שיהיו כמה שפחות גושים גדולים.
נותנים לסולת להתקרר בקערה ומעבירים למסננת קוסקוס ומערבבים עם היד עד שכל הסולת עברה מהמסננת לקערה חזרה.

ניתן להגיש את הקוסקוס עם מרק ירקות קלאסי,
הירקות המומלצים למרק קוסקוס אמיתי: כרוב, גזר, בצל, תפוחי אדמה, קישואים, גרגירי חומוס, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ודלעת.

להלן הוראות הכנה למרק קוסקוס מושלם:
קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים.
שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים עבים.
קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים בעובי של כ – 1 ס"מ.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן בסיר גדול (מאד) ומכניסים את הבצל. מטגנים כשתי דקות

מוסיפים את הקישואים, הגזרים, תפוחי האדמה, הבטטה והדלעת, ומטגנים ביחד דקה נוספת.
מוסיפים את הכמון, הבהרט והכורכום, ומערבבים תוך טיגון.
ממלאים את הסיר במים עד ל- 3/4 מגובהו.
מוסיפים לסיר את הכרוב, גרגרי החומוס, הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית/נמוכה.
מבשלים כשעה עד שגרגרי החומוס מתרככים והופכים להיות נימוחים.

שיהיה בהצלחה ובתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קוסקוס אמיתי בכמה דקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.