קוסקוס אמיתי בכמה דקות

24-10-2023 | ניצן פוגל

כמה פעמים חלמתם להכין קוסקוס אמיתי אבל ידעתם בכמה עבודה זה כרוך? מה אם אני אגלה לכם שיטה שאפשר להכין את הקוסקוס מסולת אמיתית תוך 10 דקות והכל במיקרו ולא משקית קנויה מהסופר, תאמינו לי? ממליצה לכולכם לנסות ולעדכן איך יצא.

מצרכים לקוסקוס:

4 כוסות סולת

4 כוסות מים רותחים

כף שטוחה מלח

חצי כוס שמן

 

הוראות הכנה:
לוקחים קערה עם הסולת, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים עד שהסולת נראית כמו חול רטוב בחוף הים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
זה נהיה עיסה – לא לדאוג. מכניסים את הקערה למיקרו למשך 4 דקות, מוציאים ועם מזלג גורפים את הסולת עד לתחתית הקערה.
לאחר מכן מכניסים שוב למיקרו לעוד 4 דקות, מוציאים וגורפים שוב שיהיו כמה שפחות גושים גדולים.
נותנים לסולת להתקרר בקערה ומעבירים למסננת קוסקוס ומערבבים עם היד עד שכל הסולת עברה מהמסננת לקערה חזרה.

ניתן להגיש את הקוסקוס עם מרק ירקות קלאסי,
הירקות המומלצים למרק קוסקוס אמיתי: כרוב, גזר, בצל, תפוחי אדמה, קישואים, גרגירי חומוס, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ודלעת.

להלן הוראות הכנה למרק קוסקוס מושלם:
קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים.
שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים עבים.
קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים בעובי של כ – 1 ס”מ.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן בסיר גדול (מאד) ומכניסים את הבצל. מטגנים כשתי דקות

מוסיפים את הקישואים, הגזרים, תפוחי האדמה, הבטטה והדלעת, ומטגנים ביחד דקה נוספת.
מוסיפים את הכמון, הבהרט והכורכום, ומערבבים תוך טיגון.
ממלאים את הסיר במים עד ל- 3/4 מגובהו.
מוסיפים לסיר את הכרוב, גרגרי החומוס, הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית/נמוכה.
מבשלים כשעה עד שגרגרי החומוס מתרככים והופכים להיות נימוחים.

שיהיה בהצלחה ובתאבון.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות