קוסקוס אמיתי בכמה דקות

24-12-2024 | ניצן פוגל

כמה פעמים חלמתם להכין קוסקוס אמיתי אבל ידעתם בכמה עבודה זה כרוך? מה אם אני אגלה לכם שיטה שאפשר להכין את הקוסקוס מסולת אמיתית תוך 10 דקות והכל במיקרו ולא משקית קנויה מהסופר, תאמינו לי? ממליצה לכולכם לנסות ולעדכן איך יצא. זו מנה מושלמת שמתאימה בדיוק לימים הקרים.

מצרכים לקוסקוס

 

4 כוסות סולת

4 כוסות מים רותחים

כף שטוחה מלח

חצי כוס שמן

 

הוראות הכנה


לוקחים קערה עם הסולת, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים עד שהסולת נראית כמו חול רטוב בחוף הים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
זה נהיה עיסה – לא לדאוג. מכניסים את הקערה למיקרו למשך 4 דקות, מוציאים ועם מזלג גורפים את הסולת עד לתחתית הקערה.
לאחר מכן מכניסים שוב למיקרו לעוד 4 דקות, מוציאים וגורפים שוב שיהיו כמה שפחות גושים גדולים.
נותנים לסולת להתקרר בקערה ומעבירים למסננת קוסקוס ומערבבים עם היד עד שכל הסולת עברה מהמסננת לקערה חזרה.

ניתן להגיש את הקוסקוס עם מרק ירקות קלאסי,
הירקות המומלצים למרק קוסקוס אמיתי: כרוב, גזר, בצל, תפוחי אדמה, קישואים, גרגירי חומוס, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ודלעת.

להלן הוראות הכנה למרק קוסקוס מושלם:
קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים.
שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים עבים.
קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים בעובי של כ – 1 ס"מ.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן בסיר גדול (מאד) ומכניסים את הבצל. מטגנים כשתי דקות

מוסיפים את הקישואים, הגזרים, תפוחי האדמה, הבטטה והדלעת, ומטגנים ביחד דקה נוספת.
מוסיפים את הכמון, הבהרט והכורכום, ומערבבים תוך טיגון.
ממלאים את הסיר במים עד ל- 3/4 מגובהו.
מוסיפים לסיר את הכרוב, גרגרי החומוס, הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית/נמוכה.
מבשלים כשעה עד שגרגרי החומוס מתרככים והופכים להיות נימוחים.

שיהיה בהצלחה ובתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קוסקוס אמיתי בכמה דקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.