קוסקוס אמיתי בכמה דקות

24-10-2023 | ניצן פוגל

כמה פעמים חלמתם להכין קוסקוס אמיתי אבל ידעתם בכמה עבודה זה כרוך? מה אם אני אגלה לכם שיטה שאפשר להכין את הקוסקוס מסולת אמיתית תוך 10 דקות והכל במיקרו ולא משקית קנויה מהסופר, תאמינו לי? ממליצה לכולכם לנסות ולעדכן איך יצא.

מצרכים לקוסקוס:

4 כוסות סולת

4 כוסות מים רותחים

כף שטוחה מלח

חצי כוס שמן

 

הוראות הכנה:
לוקחים קערה עם הסולת, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים עד שהסולת נראית כמו חול רטוב בחוף הים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
זה נהיה עיסה – לא לדאוג. מכניסים את הקערה למיקרו למשך 4 דקות, מוציאים ועם מזלג גורפים את הסולת עד לתחתית הקערה.
לאחר מכן מכניסים שוב למיקרו לעוד 4 דקות, מוציאים וגורפים שוב שיהיו כמה שפחות גושים גדולים.
נותנים לסולת להתקרר בקערה ומעבירים למסננת קוסקוס ומערבבים עם היד עד שכל הסולת עברה מהמסננת לקערה חזרה.

ניתן להגיש את הקוסקוס עם מרק ירקות קלאסי,
הירקות המומלצים למרק קוסקוס אמיתי: כרוב, גזר, בצל, תפוחי אדמה, קישואים, גרגירי חומוס, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ודלעת.

להלן הוראות הכנה למרק קוסקוס מושלם:
קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים.
שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים עבים.
קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים בעובי של כ – 1 ס”מ.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן בסיר גדול (מאד) ומכניסים את הבצל. מטגנים כשתי דקות

מוסיפים את הקישואים, הגזרים, תפוחי האדמה, הבטטה והדלעת, ומטגנים ביחד דקה נוספת.
מוסיפים את הכמון, הבהרט והכורכום, ומערבבים תוך טיגון.
ממלאים את הסיר במים עד ל- 3/4 מגובהו.
מוסיפים לסיר את הכרוב, גרגרי החומוס, הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית/נמוכה.
מבשלים כשעה עד שגרגרי החומוס מתרככים והופכים להיות נימוחים.

שיהיה בהצלחה ובתאבון.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות