קוסקוס אמיתי בכמה דקות

24-10-2023 | ניצן פוגל

כמה פעמים חלמתם להכין קוסקוס אמיתי אבל ידעתם בכמה עבודה זה כרוך? מה אם אני אגלה לכם שיטה שאפשר להכין את הקוסקוס מסולת אמיתית תוך 10 דקות והכל במיקרו ולא משקית קנויה מהסופר, תאמינו לי? ממליצה לכולכם לנסות ולעדכן איך יצא.

מצרכים לקוסקוס:

4 כוסות סולת

4 כוסות מים רותחים

כף שטוחה מלח

חצי כוס שמן

 

הוראות הכנה:
לוקחים קערה עם הסולת, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים עד שהסולת נראית כמו חול רטוב בחוף הים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
זה נהיה עיסה – לא לדאוג. מכניסים את הקערה למיקרו למשך 4 דקות, מוציאים ועם מזלג גורפים את הסולת עד לתחתית הקערה.
לאחר מכן מכניסים שוב למיקרו לעוד 4 דקות, מוציאים וגורפים שוב שיהיו כמה שפחות גושים גדולים.
נותנים לסולת להתקרר בקערה ומעבירים למסננת קוסקוס ומערבבים עם היד עד שכל הסולת עברה מהמסננת לקערה חזרה.

ניתן להגיש את הקוסקוס עם מרק ירקות קלאסי,
הירקות המומלצים למרק קוסקוס אמיתי: כרוב, גזר, בצל, תפוחי אדמה, קישואים, גרגירי חומוס, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ודלעת.

להלן הוראות הכנה למרק קוסקוס מושלם:
קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים.
שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים עבים.
קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים בעובי של כ – 1 ס”מ.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים מעט שמן בסיר גדול (מאד) ומכניסים את הבצל. מטגנים כשתי דקות

מוסיפים את הקישואים, הגזרים, תפוחי האדמה, הבטטה והדלעת, ומטגנים ביחד דקה נוספת.
מוסיפים את הכמון, הבהרט והכורכום, ומערבבים תוך טיגון.
ממלאים את הסיר במים עד ל- 3/4 מגובהו.
מוסיפים לסיר את הכרוב, גרגרי החומוס, הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית/נמוכה.
מבשלים כשעה עד שגרגרי החומוס מתרככים והופכים להיות נימוחים.

שיהיה בהצלחה ובתאבון.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות