
לקרמל:
-
1/2 כוס שמן
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
לבשל על הגז עד שמקבל גוון שחום – להיזהר לא לשרוף
-
ברגע שמגיע לרתיחה לכבות את הגז
-
חצי כפית קינמון (לא חובה)
-
1-1/2 כפיות מלח
-
1 כפית פלפל שחור3 ביצים L1/2 כוס סוכר חום (אם אין אפשר גם לבן)
אופן ההכנה:
להוסיף בזהירות את הקרמל לאטריות ולערבב מהר כדי שהסוכר לא ייקרש.
להוסיף את הביצים, הפלפל, המלח והסוכר החום ולערבב היטב ובמהירות כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום של הקרמל ויהפכו למקושקשת.
לחמם תנור על 200°.
(גם אם מתקבלים גושי קרמל בזמן ערבוב הקרמל בגלל הבדלי הטמפרטורה, הכל בסדר, כי ברגע שתכניסו את התבניות לתנור הקרמל שוב יהפוך לנוזל ויתערבב עם כל בלילת האטריות).
לאפות בתבנית אינגליש קייק למשך 40 דק' עד להשחמה.
אפרת
25.10.2024
תודה על המתכון
1. כתוב 2 תבניות אינגליש ובצילום יש שלוש…
2. במידה והסיר שבו מקרמלים את הסוכר מספיק גדול האם אפשר לשפוך לתוכו את האיטריות ושאר החומרים ולערבב?
סיון בולגריו
27.10.2024
בשמחה ☺️, לגבי שלושת התבניות, זה בגלל שהכנתי כמות גדולה יותר וניצלתי את ההזדמנות לצלם לפני האפייה שבמתכון יראו את התהליך. 2. אפשר לערבב את האיטריות ישירות בתוך הסיר דל הקרמל, רק צריך להיזהר שהאיטריות לא ידבקו לדפנות הסיר מהחום שלו… לכן אני ממליצה לערבב בקערה נפרדת. 🙏🏼