קינוח שוקולד בוטנים – בסגנון סניקרס

23-02-2024 | מילכה דיין

הילדים מגיעים לסופ״ש ותמיד ההתלבטות האם לנסות מתכון חדש, או להישאר עם המגוון המוכר והאהוב.

בסופו של דבר, הם תמיד יהיו ״ארנבי הניסוי שלי״. תהיתי לעצמי מה בא לי להכין וכששום דבר לא עלה בראשי, במיידי, החלטתי ללכת הפוך: מהמצרכים.

מה יש לי? עיניי נתקלו בשמנת המתוקה, שממתינה בסבלנות לתורה במקרר. השוקולד המריר קרץ מתוך הקופסא ונותר לי לחשוב על ״ ההברקה״- משהו שישדרג אותו. לא עוד קפה, דובדבנים, שוקולדים… ההחלטה נפלה על חמאת בוטנים ושברי בוטנים בטופ.

כמה דקות של עבודה, קירור במקרר למספר שעות…וכולם יחייכו וילקקו את האצבעות😋

החומרים הדרושים ל-8 כוסיות:

1 שמנת מתוקה

100 גר׳ שוקולד מריר 72% או 81%

1 כף שטוחה קקאו

1 כף (גדושה) סוכר

1 כף ליקר (לא חובה)

1 כף חמאת בוטנים

1 כף שברי בוטנים מלוחים

(אפשר להכניס פנימה חתיכות שוקולד לבן, או מומס, עיגול מרציפן, שברי פקאן/ שקדים מסוכר ועוד. בטופ: שברי פיסטוק קלויים ומומלחים קלות, קפה מגורען, קוקוס, תות שדה, דובדבן, תלולית קצפת כיד הדמיון)

אופן ההכנה:

מכניסים לקלחת את השמנת המתוקה, על אש נמוכה, עד להיווצרות בועות של התחלת רתיחה.

מכבים את האש ומוסיפים את חתיכות- השוקולד ומערבבים. מכניסים גם את הסוכר וגם את הקקאו.

(אפשר גם בלי הקקאו והסוכר, אם השוקולד מתוק יותר; או שתטעמו).

מוסיפים את הליקר ומערבבים עד להטמעה ומיזוג כל המרכיבים.

יוצקים לכוסות אספרסו קטנות, או כוסיות שקופות יפות ,או לכוסיות נייר קטנות של סופלה, עד 3/4 גובה הכוס, לאפשר הוספת שכבה עליונה מפנקת.

ניתן להכניס פנימה חתיכת חלווה ,מרציפן,

קוביית שוקולד לבן… וכו׳.

הפעם בחרתי בחמאת בוטנים, שערבבתי עם כף מהתערובת השוקולדים החמה.

כשמתקרר מעט, ניתן להניח תות שדה, תלולית קצפת, אגוזים, כמה גרגרי קפה, או שברי שקדים מסוכרים, או שברי בוטנים מלוחים!!!

להכניס למקרר לשעתיים …ולהתאפק…

ו… להתפנק

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות