קינוח שוקולד בוטנים – בסגנון סניקרס

23-02-2024 | מילכה דיין

הילדים מגיעים לסופ״ש ותמיד ההתלבטות האם לנסות מתכון חדש, או להישאר עם המגוון המוכר והאהוב.

בסופו של דבר, הם תמיד יהיו ״ארנבי הניסוי שלי״. תהיתי לעצמי מה בא לי להכין וכששום דבר לא עלה בראשי, במיידי, החלטתי ללכת הפוך: מהמצרכים.

מה יש לי? עיניי נתקלו בשמנת המתוקה, שממתינה בסבלנות לתורה במקרר. השוקולד המריר קרץ מתוך הקופסא ונותר לי לחשוב על ״ ההברקה״- משהו שישדרג אותו. לא עוד קפה, דובדבנים, שוקולדים… ההחלטה נפלה על חמאת בוטנים ושברי בוטנים בטופ.

כמה דקות של עבודה, קירור במקרר למספר שעות…וכולם יחייכו וילקקו את האצבעות😋

החומרים הדרושים ל-8 כוסיות:

1 שמנת מתוקה

100 גר׳ שוקולד מריר 72% או 81%

1 כף שטוחה קקאו

1 כף (גדושה) סוכר

1 כף ליקר (לא חובה)

1 כף חמאת בוטנים

1 כף שברי בוטנים מלוחים

(אפשר להכניס פנימה חתיכות שוקולד לבן, או מומס, עיגול מרציפן, שברי פקאן/ שקדים מסוכר ועוד. בטופ: שברי פיסטוק קלויים ומומלחים קלות, קפה מגורען, קוקוס, תות שדה, דובדבן, תלולית קצפת כיד הדמיון)

אופן ההכנה:

מכניסים לקלחת את השמנת המתוקה, על אש נמוכה, עד להיווצרות בועות של התחלת רתיחה.

מכבים את האש ומוסיפים את חתיכות- השוקולד ומערבבים. מכניסים גם את הסוכר וגם את הקקאו.

(אפשר גם בלי הקקאו והסוכר, אם השוקולד מתוק יותר; או שתטעמו).

מוסיפים את הליקר ומערבבים עד להטמעה ומיזוג כל המרכיבים.

יוצקים לכוסות אספרסו קטנות, או כוסיות שקופות יפות ,או לכוסיות נייר קטנות של סופלה, עד 3/4 גובה הכוס, לאפשר הוספת שכבה עליונה מפנקת.

ניתן להכניס פנימה חתיכת חלווה ,מרציפן,

קוביית שוקולד לבן… וכו׳.

הפעם בחרתי בחמאת בוטנים, שערבבתי עם כף מהתערובת השוקולדים החמה.

כשמתקרר מעט, ניתן להניח תות שדה, תלולית קצפת, אגוזים, כמה גרגרי קפה, או שברי שקדים מסוכרים, או שברי בוטנים מלוחים!!!

להכניס למקרר לשעתיים …ולהתאפק…

ו… להתפנק

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות