קינוח שוקולד בוטנים – בסגנון סניקרס

23-02-2024 | מילכה דיין

הילדים מגיעים לסופ״ש ותמיד ההתלבטות האם לנסות מתכון חדש, או להישאר עם המגוון המוכר והאהוב.

בסופו של דבר, הם תמיד יהיו ״ארנבי הניסוי שלי״. תהיתי לעצמי מה בא לי להכין וכששום דבר לא עלה בראשי, במיידי, החלטתי ללכת הפוך: מהמצרכים.

מה יש לי? עיניי נתקלו בשמנת המתוקה, שממתינה בסבלנות לתורה במקרר. השוקולד המריר קרץ מתוך הקופסא ונותר לי לחשוב על ״ ההברקה״- משהו שישדרג אותו. לא עוד קפה, דובדבנים, שוקולדים… ההחלטה נפלה על חמאת בוטנים ושברי בוטנים בטופ.

כמה דקות של עבודה, קירור במקרר למספר שעות…וכולם יחייכו וילקקו את האצבעות😋

החומרים הדרושים ל-8 כוסיות:

1 שמנת מתוקה

100 גר׳ שוקולד מריר 72% או 81%

1 כף שטוחה קקאו

1 כף (גדושה) סוכר

1 כף ליקר (לא חובה)

1 כף חמאת בוטנים

1 כף שברי בוטנים מלוחים

(אפשר להכניס פנימה חתיכות שוקולד לבן, או מומס, עיגול מרציפן, שברי פקאן/ שקדים מסוכר ועוד. בטופ: שברי פיסטוק קלויים ומומלחים קלות, קפה מגורען, קוקוס, תות שדה, דובדבן, תלולית קצפת כיד הדמיון)

אופן ההכנה:

מכניסים לקלחת את השמנת המתוקה, על אש נמוכה, עד להיווצרות בועות של התחלת רתיחה.

מכבים את האש ומוסיפים את חתיכות- השוקולד ומערבבים. מכניסים גם את הסוכר וגם את הקקאו.

(אפשר גם בלי הקקאו והסוכר, אם השוקולד מתוק יותר; או שתטעמו).

מוסיפים את הליקר ומערבבים עד להטמעה ומיזוג כל המרכיבים.

יוצקים לכוסות אספרסו קטנות, או כוסיות שקופות יפות ,או לכוסיות נייר קטנות של סופלה, עד 3/4 גובה הכוס, לאפשר הוספת שכבה עליונה מפנקת.

ניתן להכניס פנימה חתיכת חלווה ,מרציפן,

קוביית שוקולד לבן… וכו׳.

הפעם בחרתי בחמאת בוטנים, שערבבתי עם כף מהתערובת השוקולדים החמה.

כשמתקרר מעט, ניתן להניח תות שדה, תלולית קצפת, אגוזים, כמה גרגרי קפה, או שברי שקדים מסוכרים, או שברי בוטנים מלוחים!!!

להכניס למקרר לשעתיים …ולהתאפק…

ו… להתפנק

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות