החומרים הדרושים ל-8 כוסיות:
1 שמנת מתוקה
100 גר׳ שוקולד מריר 72% או 81%
1 כף שטוחה קקאו
1 כף (גדושה) סוכר
1 כף ליקר (לא חובה)
1 כף חמאת בוטנים
1 כף שברי בוטנים מלוחים
(אפשר להכניס פנימה חתיכות שוקולד לבן, או מומס, עיגול מרציפן, שברי פקאן/ שקדים מסוכר ועוד. בטופ: שברי פיסטוק קלויים ומומלחים קלות, קפה מגורען, קוקוס, תות שדה, דובדבן, תלולית קצפת כיד הדמיון)
אופן ההכנה:
מכניסים לקלחת את השמנת המתוקה, על אש נמוכה, עד להיווצרות בועות של התחלת רתיחה.
מכבים את האש ומוסיפים את חתיכות- השוקולד ומערבבים. מכניסים גם את הסוכר וגם את הקקאו.
(אפשר גם בלי הקקאו והסוכר, אם השוקולד מתוק יותר; או שתטעמו).
מוסיפים את הליקר ומערבבים עד להטמעה ומיזוג כל המרכיבים.
יוצקים לכוסות אספרסו קטנות, או כוסיות שקופות יפות ,או לכוסיות נייר קטנות של סופלה, עד 3/4 גובה הכוס, לאפשר הוספת שכבה עליונה מפנקת.
ניתן להכניס פנימה חתיכת חלווה ,מרציפן,
קוביית שוקולד לבן… וכו׳.
הפעם בחרתי בחמאת בוטנים, שערבבתי עם כף מהתערובת השוקולדים החמה.
כשמתקרר מעט, ניתן להניח תות שדה, תלולית קצפת, אגוזים, כמה גרגרי קפה, או שברי שקדים מסוכרים, או שברי בוטנים מלוחים!!!
להכניס למקרר לשעתיים …ולהתאפק…
ו… להתפנק
לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
רותי לובינר
28.12.2023
האם ניתן להשתמש בקצפת צמחית להכנת המתכון?
מילכה דיין
30.12.2023
שלום לך
האמת, לא ניסיתי…
הרעיון במתכון הפשוט הזה, הוא הצמידות של השמנת המתוקה, לאחר חימום… ואז הקירור במקרר, יוצרת מרקם נהדר. אם הקצפת הצמחית, ניתנת לחימום אז כן… אולי שמנת לבישול תתאים יותר.
צריך לנסות…(קודם על בני הבית ורק אז להגיש לאורחים).אשמח להתעדכן. ניתן להכנס לבלוג המתכונים הביתיים והפשוטים שלי:
http://www.meshubaha.com
בהצלחה🤗🙏😋
חרן סימה
31.12.2023
אשמח אם יתאפשר לתת/לציין אפשרויות חלופה מחלבי לפרווה
אתי גלעד
25.01.2024
חמאת הבוטנים היא בתוך השוקולד המומס או שכבה נוספת?
מילכה דיין
26.01.2024
היי יקרה
כף חמאת הבוטנים נוספה לתערובת השוקולד.
שברי בוטנים מרוסקים , מפוזרים מעל.
לבריאות😋
מוזמנת להכנס לבלוג שלי: ״משובחה״ למתכונים וסיפורים נוספים
http://www.meshubaha.com