לקלתית:
1 כוס קמח ( לבן/ כוסמין/שקדים)
75 גר חמאה
2 כפות מים קרים
קורט מלח
כף גדושה קוואקר
ללוש יחד עד לקבלת כדור בצק.
לשטח על תבנית משומנת קלילות.
לחורר חורים עם מזלג ולאפות בתנור עד שנעשה אפוי, אך עדיין בהיר. להוציא ולקרר.
למלית:
סלק עלים שטוף, נקי מאדמה וסיבים…
העלים – יש לחתוך לרצועות, הגבעולים נקיים מסיבים, קצוצים דק.
לאדות במחבת עם תרסיס שמן זית , לערבב ולקרר
מלית הגבינות:
1 גבינת סקי
1 קוטג׳
2 ביצים
כף שטוחה קמח לבן/כוסמין/שקדים/קוואקר
2-4 פרוסות גבינה צהובה + גבינה צהובה בעלת טעם מיוחד מגורדת (מנצ׳גו/ גאודה עיזים וכד׳)
1/2 קוביית גבינה מלוחה (חמד) או עיזים כלשהי.
כפית שמן זית
3 שיני שום קצוצות או בצל קטן קצוץ( חי קצוץ או מאודה- כרצונכם).
קורט פלפל שחור טחון
לערבב את כל המרכיבים יחד( במזלג) עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את סלק העלים .
ניתן לפזר סומסום למעלה.
להכניס לתנור אפיה חם – 175 מעלות, עד שמשחים ונעשה יציב למגע.
לקרר מעט ורק אז לחתוך
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
נ
22.11.2023
חסרות כמויות מדויקות לטמפרטורת תנור ולגודל תבנית
יהודה קפלן
23.11.2023
אפשר עם תרד ניוזילנדי במקום עלי סלק ?
מילכה דיין
26.11.2023
היי יהודה
בהחלט אפשר… ואפילו טעים לא פחות.
מוזמן להכנס לבלוג המתכונים שלי ,דרך הקישור:
http://www.meshubaha.com
בהצלחה…
תהנה😋
חביבה
13.01.2024
לא ברור הקשר בין הבצק למילית. הבצק נאפה לחוד ואח”כ מכינים המילית ושמים על הבצק האפוי ואופים שנית ????? כמה זמן ?
מדוע לא אופים בצק ומילית ביחד מלכתחילה ??
מילכה דיין
13.01.2024
הייי
הבצק נאפה בפעם הראשונה קלילות…הוא עדיין לבן, אך יבש ולא רטוב.
האפיה השניה עם המלית יוצרת את משך הזמן המתאים ליצירת מאפה שחום ויפה בבסיס והמלית אפויה ויציבה. אלמלא כן, הקלתית היתה נשארת רטובה( פחות מידיי זמן) או שהמלית היתה מתייבשת( יותר מידיי זמן).
מקווה, שעזרתי…🙏🤗
מוזמנת להכנס לבלוג ולהנות משפע מתכונים נוספים.
http://www.meshubaha.com
מילכה דיין
15.01.2024
הייי
הבצק נאפה בפעם הראשונה קלילות…הוא עדיין לבן, אך יבש ולא רטוב.
האפיה השניה עם המלית יוצרת את משך הזמן המתאים ליצירת מאפה שחום ויפה בבסיס והמלית אפויה ויציבה. אלמלא כן, הקלתית היתה נשארת רטובה( פחות מידיי זמן) או שהמלית היתה מתייבשת( יותר מידיי זמן).
מקווה, שעזרתי…🙏🤗
מוזמנת להכנס לבלוג ולהנות משפע מתכונים נוספים.
http://www.meshubaha.com
ציונה
26.01.2024
הקילתית ; החומרים שפירסמת לא מדויקים
הוספתי עוד קמח ושיבולת שועל כדי שאפשר יהיה לשטח על התבנית
מילכה דיין
26.01.2024
היי
הקלתית במתכון הזה היא ממש ממש דקה- מילימטרים ספורים, רק כדי שניתן להרים את המנות בקלות.
שמחה שהסתדרת…
מקווה שהיה לך טעים.
למתכונים נוספים בבלוג:
http://www.meshubaha.com
יפה אדמוני
09.06.2024
נא לשלוח לי תמיד מרשמים
נעמי קרמר
16.06.2024
היכנתי, טעים ביותר. לדעתי אפשר גם בלי תחתית בצק לחסכון בקלוריות