קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

03-06-2024 | מילכה דיין

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה. לעיתים פיצה מבצק שמרים, שהתפיחה בבוקר לפני שיצאה לעבודה. לעיתים סלט טונה או סלט ביצים עם חלה טרייה וירקות ולעיתים בורקס עם סלק עלים וגבינה מלוחה.

הייתה מייבשת את סלק העלים על עיתון במרפסת ומגרשת את הציפורים שחשבו שהזדמנה להן ארוחת בראנץ׳ בחינם.

הייתה בודקת מידי פעם אם העלים יבשו מספיק ואם לא נכנסו נמלים סקרניות…

בצק העלים קצת ירד מגדולתו בשל מרכיביו ואני מעדיפה את הקיש עם הבצק הפריך, סלק עלים ושלל גבינות.

סלט ירקות – וללקק את האצבעות.

לקלתית:

1 כוס קמח ( לבן/ כוסמין/שקדים)

75 גר חמאה

2 כפות מים קרים

קורט מלח

כף גדושה קוואקר

ללוש יחד עד לקבלת כדור בצק.

לשטח על תבנית משומנת קלילות.

לחורר חורים עם מזלג ולאפות בתנור עד שנעשה אפוי, אך עדיין בהיר. להוציא ולקרר.

למלית:

סלק עלים שטוף, נקי מאדמה וסיבים…

העלים – יש לחתוך לרצועות, הגבעולים נקיים מסיבים, קצוצים דק.

לאדות במחבת עם תרסיס שמן זית , לערבב ולקרר

מלית הגבינות:

1 גבינת סקי

1 קוטג׳

2 ביצים

כף שטוחה קמח לבן/כוסמין/שקדים/קוואקר

2-4 פרוסות גבינה צהובה + גבינה צהובה בעלת טעם מיוחד מגורדת (מנצ׳גו/ גאודה עיזים וכד׳)

1/2 קוביית גבינה מלוחה (חמד) או עיזים כלשהי.

כפית שמן זית

3 שיני שום קצוצות או בצל קטן קצוץ( חי קצוץ או מאודה- כרצונכם).

קורט פלפל שחור טחון

לערבב את כל המרכיבים יחד( במזלג) עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את סלק העלים .

ניתן לפזר סומסום למעלה.

להכניס לתנור אפיה חם – 175 מעלות, עד שמשחים ונעשה יציב למגע.

לקרר מעט ורק אז לחתוך

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (10)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות