קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

03-06-2024 | מילכה דיין

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה. לעיתים פיצה מבצק שמרים, שהתפיחה בבוקר לפני שיצאה לעבודה. לעיתים סלט טונה או סלט ביצים עם חלה טרייה וירקות ולעיתים בורקס עם סלק עלים וגבינה מלוחה.

הייתה מייבשת את סלק העלים על עיתון במרפסת ומגרשת את הציפורים שחשבו שהזדמנה להן ארוחת בראנץ׳ בחינם.

הייתה בודקת מידי פעם אם העלים יבשו מספיק ואם לא נכנסו נמלים סקרניות…

בצק העלים קצת ירד מגדולתו בשל מרכיביו ואני מעדיפה את הקיש עם הבצק הפריך, סלק עלים ושלל גבינות.

סלט ירקות – וללקק את האצבעות.

לקלתית:

1 כוס קמח ( לבן/ כוסמין/שקדים)

75 גר חמאה

2 כפות מים קרים

קורט מלח

כף גדושה קוואקר

ללוש יחד עד לקבלת כדור בצק.

לשטח על תבנית משומנת קלילות.

לחורר חורים עם מזלג ולאפות בתנור עד שנעשה אפוי, אך עדיין בהיר. להוציא ולקרר.

למלית:

סלק עלים שטוף, נקי מאדמה וסיבים…

העלים – יש לחתוך לרצועות, הגבעולים נקיים מסיבים, קצוצים דק.

לאדות במחבת עם תרסיס שמן זית , לערבב ולקרר

מלית הגבינות:

1 גבינת סקי

1 קוטג׳

2 ביצים

כף שטוחה קמח לבן/כוסמין/שקדים/קוואקר

2-4 פרוסות גבינה צהובה + גבינה צהובה בעלת טעם מיוחד מגורדת (מנצ׳גו/ גאודה עיזים וכד׳)

1/2 קוביית גבינה מלוחה (חמד) או עיזים כלשהי.

כפית שמן זית

3 שיני שום קצוצות או בצל קטן קצוץ( חי קצוץ או מאודה- כרצונכם).

קורט פלפל שחור טחון

לערבב את כל המרכיבים יחד( במזלג) עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את סלק העלים .

ניתן לפזר סומסום למעלה.

להכניס לתנור אפיה חם – 175 מעלות, עד שמשחים ונעשה יציב למגע.

לקרר מעט ורק אז לחתוך

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (10)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות