קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

03-06-2024 | מילכה דיין

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה. לעיתים פיצה מבצק שמרים, שהתפיחה בבוקר לפני שיצאה לעבודה. לעיתים סלט טונה או סלט ביצים עם חלה טרייה וירקות ולעיתים בורקס עם סלק עלים וגבינה מלוחה.

הייתה מייבשת את סלק העלים על עיתון במרפסת ומגרשת את הציפורים שחשבו שהזדמנה להן ארוחת בראנץ׳ בחינם.

הייתה בודקת מידי פעם אם העלים יבשו מספיק ואם לא נכנסו נמלים סקרניות…

בצק העלים קצת ירד מגדולתו בשל מרכיביו ואני מעדיפה את הקיש עם הבצק הפריך, סלק עלים ושלל גבינות.

סלט ירקות – וללקק את האצבעות.

לקלתית:

1 כוס קמח ( לבן/ כוסמין/שקדים)

75 גר חמאה

2 כפות מים קרים

קורט מלח

כף גדושה קוואקר

ללוש יחד עד לקבלת כדור בצק.

לשטח על תבנית משומנת קלילות.

לחורר חורים עם מזלג ולאפות בתנור עד שנעשה אפוי, אך עדיין בהיר. להוציא ולקרר.

למלית:

סלק עלים שטוף, נקי מאדמה וסיבים…

העלים – יש לחתוך לרצועות, הגבעולים נקיים מסיבים, קצוצים דק.

לאדות במחבת עם תרסיס שמן זית , לערבב ולקרר

מלית הגבינות:

1 גבינת סקי

1 קוטג׳

2 ביצים

כף שטוחה קמח לבן/כוסמין/שקדים/קוואקר

2-4 פרוסות גבינה צהובה + גבינה צהובה בעלת טעם מיוחד מגורדת (מנצ׳גו/ גאודה עיזים וכד׳)

1/2 קוביית גבינה מלוחה (חמד) או עיזים כלשהי.

כפית שמן זית

3 שיני שום קצוצות או בצל קטן קצוץ( חי קצוץ או מאודה- כרצונכם).

קורט פלפל שחור טחון

לערבב את כל המרכיבים יחד( במזלג) עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את סלק העלים .

ניתן לפזר סומסום למעלה.

להכניס לתנור אפיה חם – 175 מעלות, עד שמשחים ונעשה יציב למגע.

לקרר מעט ורק אז לחתוך

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (9)

מאמרים מעניינים נוספים

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זר עגבניות שרי וגבינת מוצרלה

קבלו רעיון מדליק צבעוני ואכיל שיקשט את שולחן החג. פרחים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט ברוקולי, ירוקים ו…חמאת בוטנים

לעיתים, מתחשק לי לשנות, לשחרר, ממש להשתולל. זה יכול לקרות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

גלילות חציל איטלקיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות שרי

מתכון מושלם לאירוח! גלילות חצילים מטריפות במילוי גבינות מהיר וקל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

נתח סלמון חגיגי במילוי פסטו וגבינת קשקבל

המתכון הבא יגנוב את ההצגה וירשים כל אורח בכל ארוחה.…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קרפצ’יו סלק וגבינות

מתכון לקרפצ’יו סלק מהיר להכנה. מנה מיוחדת וטעימה לאירוח חלבי.…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות