מצרכים:
5 פלפלים מכל הצבעים: צהוב/ אדום/ ירוק/ כתום
(זה בעיקר ליופי – אפשר גם בצבע אחד אם זה מה שיש בבית)
100 גרם גבינת פרומעז (פרוסות)
100 גרם גבינה צהובה/ פרמז’ן מגורדת
לבצק הפריך:
220 גרם חמאה רכה או מומסת
1/2 כפית מלח
כף מיץ לימון
3 כפות מים
2.5 כוסות קמח
(שמרו את המתכון לבצק – כי הוא ישמש אתכם גם בקישים אחרים)
לבלילה:
3 ביצים
1 קוטג’
1 שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק הפריך בעזרת כף, לאחר מכן לשים מעט עם הידיים על מנת שהבצק יהיה אחיד. לוקחים תבנית עגולה בינונית ונמוכה (המיועדת לקישים או לפאי) ומניחים את הבצק עליה ולוחצים שהבצק ייצמד על כל התבנית כולל הדפנות. ניתן גם לרדד על נייר אפייה על ידי מערוך ואז להרים את הבצק המרודד ומצמידים לכל דפנות התבנית. כמובן שניתן להכין את הקיש גם בתבנית פיירקס בינונית.
לאחר מכן חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ומטגנים אותם במחבת עם קצת חמאה (במשך 5-10 דק’) עד שיתרככו. שופכים אותם עם החמאה שאיתה טיגנתם מעל הבצק, מעליהם חותכים פרוסות של גבינת פרומעז (גבינת עזים המגיעה בצורת גליל).
עוברים להכנת הבלילה – אותה מערבבים היטב ושופכים מעל הפלפלים והגבינות, מפזרים מעל את הגבינה המגורדת (אפשר גם בלי) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 במצב טורבו במשך 30/40 דקות עד שהחלק העליון של הקיש משחים ונהיה יציב.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה