קיש פלפלים וגבינות

20-12-2023 | ניצן פוגל

מתכון מנצח לקיש צבעוני ומרשים, עשיר בטעמים של גבינות ופלפלים קלויים אשר יגנוב את ההצגה בכל ארוחה חלבית. תתכוננו שיבקשו מכם את המתכון.

מצרכים:

5 פלפלים מכל הצבעים: צהוב/ אדום/ ירוק/ כתום

(זה בעיקר ליופי – אפשר גם בצבע אחד אם זה מה שיש בבית)

100 גרם גבינת פרומעז (פרוסות)

100 גרם גבינה צהובה/ פרמז'ן מגורדת

לבצק הפריך:

220 גרם חמאה רכה או מומסת

1/2 כפית מלח

כף מיץ לימון

3 כפות מים

2.5 כוסות קמח

(שמרו את המתכון לבצק – כי הוא ישמש אתכם גם בקישים אחרים)

לבלילה:

3 ביצים

1 קוטג'

1 שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק הפריך בעזרת כף, לאחר מכן לשים מעט עם הידיים על מנת שהבצק יהיה אחיד. לוקחים תבנית עגולה בינונית ונמוכה (המיועדת לקישים או לפאי) ומניחים את הבצק עליה ולוחצים שהבצק ייצמד על כל התבנית כולל הדפנות. ניתן גם לרדד על נייר אפייה על ידי מערוך ואז להרים את הבצק המרודד ומצמידים לכל דפנות התבנית. כמובן שניתן להכין את הקיש גם בתבנית פיירקס בינונית.

לאחר מכן חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ומטגנים אותם במחבת עם קצת חמאה (במשך 5-10 דק') עד שיתרככו. שופכים אותם עם החמאה שאיתה טיגנתם מעל הבצק, מעליהם חותכים פרוסות של גבינת פרומעז (גבינת עזים המגיעה בצורת גליל).

עוברים להכנת הבלילה – אותה מערבבים היטב ושופכים מעל הפלפלים והגבינות, מפזרים מעל את הגבינה המגורדת (אפשר גם בלי) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 במצב טורבו במשך 30/40 דקות עד שהחלק העליון של הקיש משחים ונהיה יציב.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

חטיפי שוקולד מריר עם פיצוחים ללא סוכר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת חביבה טל. את החטיפים האלה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש פלפלים וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.