קלצונה

01-05-2024 | מילכה דיין

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני.

מגוון המאכלים המשלבים מאפים עם גבינות, רטבים וירקות טריים או מבושלים-יוצרים חגיגה צבעונית לעיניים …ולחיך. הפיצה, הפוקאצ׳ה, הפסטה, הקנלוני, הרביולי…קרוב לוודאי, מנצחים כל מטבח קולינארי ומקבלים

תשבחות בכל פה …ובפה מלא.  הקלצונה- מאפה ממולא, שטומן בחובו הפתעות: שלל גבינות, פטריות, זיתים רטבים וירקות.  כבר מהביס הראשון ניתן להתמכר: לחייך ולהנות😋

החומרים הדרושים לבצק (8-10 מאפים בגודל בינוני) :

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (לא רך מידיי!)

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.

מילוי:

פותחים/ מרדדים כל כדור על משטח מקומח וממלאים בשילובים שונים של ירקות וגבינות:

• גבינת חמד ופטריות.

• גבינה צהובה ופטריות.

• גבינה מלוחה פסטו ובטטות.

• מלוחה וזיתים ( ירוקים/ שחורים).

• גבינה צהובה ומלוחה יחד.

ועוד… לפי טעמכם.

מניחים שמונה קלצונות על נייר אפיה במרווחים.

מורחים על הקלצונה מעט ביצה טרופה עם מים או שמן זית, מפזרים סומסום.

מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות, במדף התחתון עד שתופח ומתחיל להזהיב ואז להעביר למרכז התנור לאפיה :עליון תחתון, עד שמשחים.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: איטלקי, כללי, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

משמעות ארוכת טווח: בכל יום קצר יש עולם ומלואו

כשאנחנו מגיעים לגיל בוגר, הימים עשויים להיראות קצרים יותר, איטיים…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

להעביר את הלפיד: החכמה של הרגעים הקטנים

  במפגש שוחחנו על המושג 'משמעות' לא בהכרח כמילה גדולה…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

חשיבות עריכת ייפוי כוח וצוואה בגיל השלישי

חודש האזרח הותיק הוא הזדמנות חשובה להזכיר לכל אחד ואחת…

הבלוג של עו"ד לילך הירש אופיר

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קלצונה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.