קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

07-11-2023 | מילכה דיין

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר לי לנשום, או שממש צריך להדליק את המזגן, שיצנן את הבית. מה שכן, קיימת התלבטות לגבי ארוחת הצהריים, כי זו צריכה להיות ארוחה קלה להכנה ולא חמה. הצצתי בפריזר והחלטתי לעשות קציצות עוף. הכיוון הירקרק ספייסי לימוני, תמיד יוביל (וינצח) בסדרי העדיפויות.

החומרים הדרושים: (25-30)

1 ק״ג עוף טחון

1 בצל לבן קצוץ דק

פלפל חריף (1/2 פלפל לאוהבי הפיקנטי, או פלפל שלם למי שאוהב חריף)

גרידת לימון

1-2 שיני שום קצוצות

2 כפות קמח חומוס (או כל קמח אחר)

1 כף שמן זית

עלים קצוצים דק: כוסברה, פטרוזיליה

3-5 כפות גדושות קינואה מבושלת

1/2 כפית מלח

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות אל דנטה (לא מבושלות עד הסוף)

אופן ההכנה:

לקערה גדולה מפוררים את העוף הטחון.

מוסיפים את הבצל הקצוץ דק דק.( אפשר גם לטגן עד להזהבה ולהכניס לתערובת).

לקצוץ דק דק את הפלפל הירוק החריף.

(1/2 פלפל לפיקנטיות , פלפל שלם – חרפרף).

להוסיף את העלים ( כוסברה!!) התבלינים, השום הכתוש, שמן הזית, המלח…

קמח חומוס וכמה כפות קינואה, הוסיפו לתערובת

את המוצקות הנדרשת, כדי ללוש וליצור קציצות.

ניתן הן לטגן בשמן עמוק, או לאפות בתנור, על נייר אפיה מרוסס בשמן זית, או לצלות עם טיפונת שמן

זית על מחבת יצוקה, עד שמשחים.

סלט ירקות ועלים,

פיתה/ טורטייה או פחמימה אחרת- למוכרחים.

לימון כבוש, טחינה, עמבה- למבינים.

ו…כמה פשוט- כמה טעים😋

קציצות… ונהנים.

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.