מצרכים:
1 חבילת בצק עלים
אבקת סוכר
לקרם פטיסייר:
4 חלמונים גודל M
½ כוס סוכר
½2 כפות קורנפלור
½ כפית תמצית וניל
500 מ”ל חלב
אופן ההכנה:
פותחים את הבצק על משטח העבודה .
חותכים את הבצק לריבועים בגודל שתבחרו . מניחים את ריבועי בצק העלים על תבנית אפייה, שתחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים על הבצק סוכר ומעל הבצק מניחים שוב נייר האפייה.
מכניסים את התבנית עם בצק העלים לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 160מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות. יש לאחר 15 דקות יש לבדוק באם הבצק קיבל גוון זהוב.
מוציאים את עלי בצק הקרמשניט האפויים מהתנור ומעבירים לקירור בטמפ’ החדר.
לקרם פטיסייר
מוסיפים לסיר קטן את החלמונים, הסוכר, הווניל והקורנפלור, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לסיר את החלב, וטורפים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
מניחים את הסיר על להבה בינונית, ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מקבל מרקם סמיך ומבעבע. ממשיכים לבשל את הקרם במשך דקה נוספת, ומסירים את הסיר מהכיריים.
במידה ונוצרו בקרם גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שמצננים אותו.
בעזרת לקקן, מעבירים את הקרם מהסיר לקערה. ולאחר שהקרם הצטנן מעט, עוטפים עם ניילון נצמד את פני הקערה, ומכניסים את הקרם לקירור.
הרכבת העוגה:
מוסיפים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים את הקרם מעל עלה הבצק האפוי באופן שווה, ויוצרים 3 שכבות. מפדרים אבקת סוכר ושומרים במקרר.
לפני ההגשה מפזרים על פני העוגה אבקת סוכר.
בתאבון….
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
עליזה מימון
05.06.2024
לא מובן כמה שכבות של בצק
וכמה שכבות של הקרם.