קרמשניט עם טעם של פעם

04-06-2024 | ירון צחר

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים מוכנים ומלית מהירה להכנה. קל להכין, קשה להפסיק לאכול. מדובר במאפה מהקלאסיקות המפורסמות בעולם.

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים
אבקת סוכר

לקרם פטיסייר:
4 חלמונים גודל M
½ כוס סוכר
½2 כפות קורנפלור
½ כפית תמצית וניל
500 מ”ל חלב

אופן ההכנה:

פותחים את הבצק על משטח העבודה .
חותכים את הבצק לריבועים בגודל שתבחרו . מניחים את ריבועי בצק העלים על תבנית אפייה, שתחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים על הבצק סוכר ומעל הבצק מניחים שוב נייר האפייה.
מכניסים את התבנית עם בצק העלים לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 160מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות. יש לאחר 15 דקות יש לבדוק באם הבצק קיבל גוון זהוב.
מוציאים את עלי בצק הקרמשניט האפויים מהתנור ומעבירים לקירור בטמפ’ החדר.

לקרם פטיסייר
מוסיפים לסיר קטן את החלמונים, הסוכר, הווניל והקורנפלור, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לסיר את החלב, וטורפים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
מניחים את הסיר על להבה בינונית, ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מקבל מרקם סמיך ומבעבע. ממשיכים לבשל את הקרם במשך דקה נוספת, ומסירים את הסיר מהכיריים.
במידה ונוצרו בקרם גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שמצננים אותו.
בעזרת לקקן, מעבירים את הקרם מהסיר לקערה. ולאחר שהקרם הצטנן מעט, עוטפים עם ניילון נצמד את פני הקערה, ומכניסים את הקרם לקירור.
הרכבת העוגה:
מוסיפים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים את הקרם מעל עלה הבצק האפוי באופן שווה, ויוצרים 3 שכבות. מפדרים אבקת סוכר ושומרים במקרר.
לפני ההגשה מפזרים על פני העוגה אבקת סוכר.

בתאבון….

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות