מצרכים:
1 שקית שעועית ירוקה קפואה (800 גרם) מופשרת ומיובשת היטב
1/4 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש + 1 כפית שום כתוש
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים (וחלקם קצוצים גס)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מוודאים שהשעועית הירוקה מופשרת ומיובשת כמה שיותר מהנוזלים.
במחבת הכי גדולה שיש לכם מחממים את שמן הזית על אש גבוהה
כשהשמן חם מכניסים למחבת את השעועית ונותנים לה להיצרב כך על האש הכי גבוהה כ 2-3 דקות מבלי לערבב אותה
לאחר כמה דקות מערבבים אותה קצת ושוב נותנים לה כ-2-3 דקות להיצרב
חוזרים על התהליך הזה כמה פעמים כדי שחלק גדל מהשעועית יקבל סימני צריבה יפים שנותנים לה טעם מדהים וקלוי
לאחר שרוב השעועית צרובה יפה מוסיפים למחבת את כף השום הכתוש ומערבבים, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את אגוזי המלך הקלויים, מערבבים ומורידים מהאש
טועמים את השעועית ומתקנים תיבול ומוסיפים את כפית השום הכתוש לשעועית החמה ומערבבים שוב
מעבירים לכלי הגשה ומגישים !!!
השעועית הזו נהדרת כשהיא חמה, חמימה ואפילו קרה !!!
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה