מרק בצל צרפתי מפנק

20-12-2023 | ניצן פוגל

מתכון למרק בצל קל וטעים עם מצרכים שיש כמעט בכל בית. המרק קל להכנה והכי כיף לאכול אותו ביום קר. אוהבים לארח? הוא לגמרי יככב בארוחה חלבית וירשים את האורחים.

מצרכים:

5 בצלים גדולים

1 כף קורנפלור

3 עלי דפנה

1.5 כוס יין אדום (אפשר גם עם לבן)

3 כפות גדושות אבקת מרק בצל

פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

להגשה:

קרוטונים

גבינה צהובה מגורדת

המלצה להגשה מיוחדת – לחם/ לחמנייה גדול עגול

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לרצועות (לא עבות מדי), שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף (עדיף לטגן בסיר של המרק), מוסיפים את הקורנפלור לבצל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים מים לסיר עד 3/4 מהגובה שלו ותוך כדי מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים מהקורנפלור. לאחר מכן מוסיפים למים את אבקת המרק, את עלי הדפנה, פלפל שחור ואת היין. יש לטעום לאחר שערבבנו את כל הטעמים ולחזק טעמים במידת הצורך. אם חסר מליחות, להוסיף עוד אבקת מרק, אם חסר טעם ארומטי – להוסיף עוד מהיין, כל אחד לפי הטעם שלו.

מי שרוצה ממש להפתיע את האורחים שלו, ניתן לקחת לחמניות גדולות ועגולות, לחתוך פתח מלמעלה, להוציא חלק מהחלק הרך של הלחמנייה, וליצור מהלחם מן קערה להכניס לתנור ל-10 דקות על מנת שהבסיס של הלחם יתקשה מעט כמו צנים, ואז יהיה ניתן להגיש את המרק בתוכו מבלי שהנוזלים יברחו (כמו בתמונה).

שיהיה בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק בצל צרפתי מפנק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.