מצרכים:
5 בצלים גדולים
1 כף קורנפלור
3 עלי דפנה
1.5 כוס יין אדום (אפשר גם עם לבן)
3 כפות גדושות אבקת מרק בצל
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
להגשה:
קרוטונים
גבינה צהובה מגורדת
המלצה להגשה מיוחדת – לחם/ לחמנייה גדול עגול
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לרצועות (לא עבות מדי), שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף (עדיף לטגן בסיר של המרק), מוסיפים את הקורנפלור לבצל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים מים לסיר עד 3/4 מהגובה שלו ותוך כדי מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים מהקורנפלור. לאחר מכן מוסיפים למים את אבקת המרק, את עלי הדפנה, פלפל שחור ואת היין. יש לטעום לאחר שערבבנו את כל הטעמים ולחזק טעמים במידת הצורך. אם חסר מליחות, להוסיף עוד אבקת מרק, אם חסר טעם ארומטי – להוסיף עוד מהיין, כל אחד לפי הטעם שלו.
מי שרוצה ממש להפתיע את האורחים שלו, ניתן לקחת לחמניות גדולות ועגולות, לחתוך פתח מלמעלה, להוציא חלק מהחלק הרך של הלחמנייה, וליצור מהלחם מן קערה להכניס לתנור ל-10 דקות על מנת שהבסיס של הלחם יתקשה מעט כמו צנים, ואז יהיה ניתן להגיש את המרק בתוכו מבלי שהנוזלים יברחו (כמו בתמונה).
שיהיה בהצלחה ובתאבון
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה