מרק בצל צרפתי מפנק

20-12-2023 | ניצן פוגל

מתכון למרק בצל קל וטעים עם מצרכים שיש כמעט בכל בית. המרק קל להכנה והכי כיף לאכול אותו ביום קר. אוהבים לארח? הוא לגמרי יככב בארוחה חלבית וירשים את האורחים.

מצרכים:

5 בצלים גדולים

1 כף קורנפלור

3 עלי דפנה

1.5 כוס יין אדום (אפשר גם עם לבן)

3 כפות גדושות אבקת מרק בצל

פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

להגשה:

קרוטונים

גבינה צהובה מגורדת

המלצה להגשה מיוחדת – לחם/ לחמנייה גדול עגול

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לרצועות (לא עבות מדי), שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף (עדיף לטגן בסיר של המרק), מוסיפים את הקורנפלור לבצל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים מים לסיר עד 3/4 מהגובה שלו ותוך כדי מערבבים כדי שלא ייווצרו גושים מהקורנפלור. לאחר מכן מוסיפים למים את אבקת המרק, את עלי הדפנה, פלפל שחור ואת היין. יש לטעום לאחר שערבבנו את כל הטעמים ולחזק טעמים במידת הצורך. אם חסר מליחות, להוסיף עוד אבקת מרק, אם חסר טעם ארומטי – להוסיף עוד מהיין, כל אחד לפי הטעם שלו.

מי שרוצה ממש להפתיע את האורחים שלו, ניתן לקחת לחמניות גדולות ועגולות, לחתוך פתח מלמעלה, להוציא חלק מהחלק הרך של הלחמנייה, וליצור מהלחם מן קערה להכניס לתנור ל-10 דקות על מנת שהבסיס של הלחם יתקשה מעט כמו צנים, ואז יהיה ניתן להגיש את המרק בתוכו מבלי שהנוזלים יברחו (כמו בתמונה).

שיהיה בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת מוס תותים ושוקולד לבן כשרה לפסח

מתכון לעוגה חגיגית ומפנקת, כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה.…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות