מרק קובה סלק

15-03-2023 | ירון צחר

אין שישי בלי קובה! מלא סוגים, צבעים וטעמים יש לקוּבֶּה. כל שישי בוחרים ומכינים אחד מהם. זה מנהג ילדות… והיום היה בא לנו קובה סלק. מתכון מנצח מהמטבח העיראקי שכולו חוויה של צבעים וטעמים.
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות סולת
1 כוס מים קרים
1 כפית מלח
למרק ולמילוי:
למלית בשר בסיסית:
1 בצל לבן קצוץ דק
500 גר’ בשר בקר טחון
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפיות בהרט
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
למרק:
1 בצל בינוני פרוס
2 סלק מקולפים ופרוסים
2 גזרים מקולפים ופרוסים
3 גבעולי סלרי פרוסים
8 כוסות מים
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד סחוט
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את הסולת לקערה. יוצקים מים קרים לקערה, ומשרים עד שהמים נספגים, והתערובת
רכה, לחה ויציבה, כך שנצליח לתלוש ממנה כדור, לשטח ולמלא. לא להתפתות להוסיף עודף סולת על מנת שהקובות לא ייצאו קשות מדי.
מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד, ומקררים במשך כ-30 דקות.
הכנת המרק:
מוסיפים לסיר גדול שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, הסלק, הגזר והסלרי ומטגנים, במשך כ- 5 דקות עד לריכוך הירקות.
יוצקים לסיר 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה אחת.
הכנת המלית:
מוסיפים למחבת שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, ומאדים במשך כ- 3 דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים למחבת הבשר הטחון, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. מורידים את המחבת מהכיריים, ומעבירים לקערה לצינון.
מילוי הקובה:
מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
מוסיפים את כדורי הקובה אחת-אחת לסיר המרק, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות עד שהן מוכנות.
מגישים את הקובה חם לצד אורז לבן.
שיהיה בתיאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת מוס תותים ושוקולד לבן כשרה לפסח

מתכון לעוגה חגיגית ומפנקת, כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה.…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות