עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

20-05-2025 | סיון בולגריו

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת סוכר, עוגת אפויה במתיקות מעודנת שמתאימה גם לסוכרתיים וגם לצליאקים, אחת העוגות שהכי אוהבים אצלי, אפילו הילדים. מהממת ביופייה, מפנקת בטעמה ושווה לגמרי את הטרחה. 

המצרכים

1 קילו גבינה לבנה 5%
4 ביצים
1 חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל (80 גרם)
גרידת לימון (מלימון אחד)
½1 כפות סטיביה
1 חבילה פודינג שוקולד (80 גרם)
לציפוי:
1 חבילה פודינג וניל של טוסו (80 גרם)
לקישוט:
שוקולד ללא סוכר (מגורד)
תחתית בראוניז
רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
רבע כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של רבע כוס סוכר)
2 ביצים
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך/ פקאן טחונים

אופן ההכנה

לבסיס הבראוניז: מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית העוגה (עגולה בקוטר 20-24 ס"מ.)
ממיסים את קוביות השוקולד עם השמן (במיקרוגל או במחבת על אש הכי נמוכה) ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט.
מערבבים במטרפה את הביצים עם “כמו סוכר”. מוסיפים את השוקולד המומס ותמצית וניל. מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים בתנור במשך כ-17 דקות. מוציאים את התבנית ומצננים את בסיס העוגה. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
בקערה נערבב 1 ק"ג גבינה לבנה 5%, 4 ביצים, חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל, גרידת לימון מלימון אחד וכף וחצי סטיביה. נשפוך חצי כמות לתבנית (אחרי שהתקררה).
לחצי השני של התערובת מוסיפים כף תערובת מרכיבים חבילת פודינג שוקולד. מערבבים עם מוס על גבי העוגה בכמה אזורים יוצרים עם שיפוד "מערבולות".
מכניסים שוב לתנור לחצי שעה. מזכירה שאת השלב הזה יש לעשות שהתנור בחום של כ-150 מעלות.
יש להניח תבנית עם מעט מים בתחתית התנור, פעולה זו עוזרת לעוגה להיות יותר אוורירית ופחות דחוסה.
להכנת הציפוי: לאחר שמוציאים ומקררים בטמפרטורת חדר, מכינים פודינג וניל של טוסו (מכינים לפי ההוראות ע"ג האריזה) ומוזגים ומשטחים על העוגה.
לקישוט: מפזרים מעל שוקולד ללא סוכר מגורד בפומפיה. שומרים עטוף במקרר. עדיף לאכול יום אחרי.
 

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.