עוגת גבינה ושוקולד לבן ללא גלוטן

21-06-2023 | ירון צחר

זה בדיוק הזמן לשילוב המושלם של עוגת גבינה עם שוקולד לבן. העושר הקרמי של הגבינה עם הפיתוי המתוק של השוקולד הלבן יוצרים קינוח יוקרתי ועשיר בטעמים.

מצרכים:
לקלתית בראוני:
200 גרם שוקולד מריר עלית
150 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס דבש
3 ביצים L
100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
לעוגת גבינה:
9 ביצים גודל L, בטמפ' החדר
450 גרם שוקולד פרה לבן
550 גרם גבינת שמנת 25%, בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
¼ כוס חלב
100 גרם שוקולד לבן גרוס
¼ כוס חלב
לקישוט:
דובדבנים
אופן ההכנה:
לקלתית בראוני:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
גורסים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל בפולסים כל 30 שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שהביצים נטמעים בבלילה.
מוסיפים לקערה מלח ודבש, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לבלילה שקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה, שהתחתית והדפנות מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז.
הכנת מילית הגבינה:
מניחים את גבינת השמנת בקערה. מוסיפים לקערה את החלמונים, תמצית וניל וגרידת לימון, וטורפים את הביצים והגבינה עד לקבלת קרם חלק.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, ומוסיפים את השוקולד המומס לבלילת הגבינה, וטורפים עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות לקצף חלבונים קליל ורך אך יציב. מוסיפים את קצף החלבונים בהדרגה לבלילת הגבינה, (כשליש מכמות הקצף בכל פעם), ומקפלים בעדינות. מכניסים לתנור האפייה, שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות תבנית עם מים בגובה 1.5 ס"מ.
יוצקים את בלילת הגבינה לתבנית העוגה מעל קלתית הבראוני. מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שהעוגה תקבל גוון זהוב קל. . מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-20-25 דקות נוספות. בגמר האפייה נקבל עוגה שחומה, תפוחה ואפויה למראה.
מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתנור הכבוי במשך שעה אחת. מוציאים את העוגה מהתנור
ומצננים אותה בטמפ’ החדר. בהמשך, מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
ציפוי העוגה:
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד הלבן הגרוס ו-1/4 כוס חלב ומחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ודי סמיכה. יוצקים את בלילת השוקולד הלבן על פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר למשך כשעה וחצי , עד שהשוקולד הלבן יתמצק מעט.
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד המריר הגרוס ו-1/4 כוס חלב ומחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ודי סמיכה. יוצקים את בלילת השוקולד המריר על פני שכבת השוקולד הלבן. בעזרת קיסם יוצרים תמונה חומה לבנה על פני העוגה.
קישוט (המלצה):
מניחים מעל פני העוגה דובדבנים מסוכרים/ טריים (בעונה)

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה ושוקולד לבן ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.