עוגת גבינה ושוקולד לבן ללא גלוטן

21-06-2023 | ירון צחר

זה בדיוק הזמן לשילוב המושלם של עוגת גבינה עם שוקולד לבן. העושר הקרמי של הגבינה עם הפיתוי המתוק של השוקולד הלבן יוצרים קינוח יוקרתי ועשיר בטעמים.

מצרכים:
לקלתית בראוני:
200 גרם שוקולד מריר עלית
150 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס דבש
3 ביצים L
100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
לעוגת גבינה:
9 ביצים גודל L, בטמפ' החדר
450 גרם שוקולד פרה לבן
550 גרם גבינת שמנת 25%, בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
¼ כוס חלב
100 גרם שוקולד לבן גרוס
¼ כוס חלב
לקישוט:
דובדבנים
אופן ההכנה:
לקלתית בראוני:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
גורסים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל בפולסים כל 30 שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שהביצים נטמעים בבלילה.
מוסיפים לקערה מלח ודבש, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים לבלילה שקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה, שהתחתית והדפנות מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז.
הכנת מילית הגבינה:
מניחים את גבינת השמנת בקערה. מוסיפים לקערה את החלמונים, תמצית וניל וגרידת לימון, וטורפים את הביצים והגבינה עד לקבלת קרם חלק.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, ומוסיפים את השוקולד המומס לבלילת הגבינה, וטורפים עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות לקצף חלבונים קליל ורך אך יציב. מוסיפים את קצף החלבונים בהדרגה לבלילת הגבינה, (כשליש מכמות הקצף בכל פעם), ומקפלים בעדינות. מכניסים לתנור האפייה, שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות תבנית עם מים בגובה 1.5 ס"מ.
יוצקים את בלילת הגבינה לתבנית העוגה מעל קלתית הבראוני. מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שהעוגה תקבל גוון זהוב קל. . מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-20-25 דקות נוספות. בגמר האפייה נקבל עוגה שחומה, תפוחה ואפויה למראה.
מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתנור הכבוי במשך שעה אחת. מוציאים את העוגה מהתנור
ומצננים אותה בטמפ’ החדר. בהמשך, מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
ציפוי העוגה:
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד הלבן הגרוס ו-1/4 כוס חלב ומחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ודי סמיכה. יוצקים את בלילת השוקולד הלבן על פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר למשך כשעה וחצי , עד שהשוקולד הלבן יתמצק מעט.
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד המריר הגרוס ו-1/4 כוס חלב ומחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ודי סמיכה. יוצקים את בלילת השוקולד המריר על פני שכבת השוקולד הלבן. בעזרת קיסם יוצרים תמונה חומה לבנה על פני העוגה.
קישוט (המלצה):
מניחים מעל פני העוגה דובדבנים מסוכרים/ טריים (בעונה)

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה ושוקולד לבן ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.