אורז פרסי ביתי (טאדיק)

09-04-2025 | עדי דוד חי

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי לואיז, שישר מחזיר אותי אחורה בזיכרונות. אין אצלנו חג בלי טאדיק במיוחד בחג הפסח. ממליצה בחום לנסות בעצמכם. 

(מתאים ל-6 מנות)

מצרכים

4 כוסות | 850 גרם אורז בסמטי
מלח, לפי הטעם
6 כפות | 85 גרם חמאה ללא מלח
4 כף שמן זית (לגרסה פרווה)
¼ כפית כורכום טחון או חוטי זעפרן טחונים דק

הוראות הכנה

מניחים בקערה ומכסים במים. משרים למשך 20 דקות, ואז מסננים עד שהמים שקופים ולא עכורים.
מביאים לרתיחה סיר גדול עם 6 כוסות מים ומלח. מוסיפים את האורז ומבשלים למשך 10 דקות – מסננים את המים שנשארו.
מחממים סיר סוטאז' קוטר 28/ 32 על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 3 כפות מהחמאה/ השמן והכורכום עד שהחמאה נמסה. מוסיפים מספיק אורז כדי לכסות לחלוטין את תחתית הסיר, לוחצים אותו כלפי מטה בעזרת מרית. עורמים את יתרת האורז מעל.
בעזרת ידית כף עץ, חוררים חורים באורז. זה יאפשר יציאת אדים. חותכים את יתרת החמאה לקוביות ומוסיפים אותה לאורז/ מוסיפים את יתר כפות השמן. עוטפים מגבת סביב מכסה הסיר ומכסים. מבשלים כ-10 דקות, ואז מנמיכים את האש. מבשלים עד שהאורז מאודה, כ-50 דקות ומסירים מהאש.
יש צורך לתת לסיר להתקרר על מנת שהאורז ישמור על צורתו בהגשה. מסירים את המכסה ומניחים מעל צלחת גדולה. הופכים במהירות ובזהירות את הסיר. אם לא? זה לא סוף העולם! כל שעליך לעשות הוא לגרוף את האורז על הצלחת ולהוציא את הטאדיק (האורז הקריספי בתחתית) מתחתית הסיר ולהגיש אותו על גבי האורז או בצדו.

ניתן להוסיף פרוסות של תפוחי אדמה קלופים טריים/ מטוגנים ולהניח בתחתית הסיר לפני האורז.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אורז פרסי ביתי (טאדיק) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.