חצ׳פורי גבינות

13-04-2024 | מילכה דיין

שבת בבוקר, מחפשים מסעדה מיוחדת, אחרת, לחגוג יום- הולדת, יחד עם המשפחה המורחבת. מסעדת: ״קנגורו״, בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת בחובה הפתעות רבות. מסעדה גיאורגית, נחבאת לה בתוך אחת הסמטאות הירושלמיות, שמרצפות אבן ישנות מובילות אליה. במסעדה: הריהוט, התמונות והכלים יוצרים את האווירה הקסומה האותנטית, המוסיפה מקוריות ומספרת את הסיפור המשפחתי העובר מדור לדור. מנות צבעוניות, מגוונות, כמיטב המסורת, הונחו על השולחן וגרמו לקריאות שמחה והתפעלות, עוד לפני שהתחלנו לטעום. החצ׳פורי ספג את מירב המחמאות והוחלט פה אחד, שזוהי מנה טעימה, כיפית וקלילה-תוספת נאה למשבצת המאפים החלביים, המוכרים. ניסיתי לשחזר, ולהחליף את הגבינה הגאורגית בתערובת גבינות מצויות. אין ספק, שהמאפה עם או בלי ביצת העין המהפנטת במרכז, קצר מחמאות. יחד עם סלט, או פלטת ירקות, יש לכם ארוחה טעימה ואהובה על צעירים ובוגרים, כאחד. (*לא להתעצל או להיבהל מבצק השמרים, זה לגמרי שווה את המאמץ😋). *הערה: ניתן להכין בצק שמרים מקמח שמרים לבן, או משילוב עם כוסמין מלא, כמו במתכון לעיל

 

החומרים הדרושים לבצק:( ל-8-10 חצ׳פורי בגודל בינוני)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

החומרים הדרושים למלית הגבינות:

1 גבינת קוטג׳ 5%.

1 גבינת פרו או סקי 5%.

1 ביצה+ חלבון.

1/3 חב׳ גבינת חמד ( או עיזים) מלוחה מגורדת.

3 פרוסות גבינה צהובה מגורדת, או חתוכה לקוביות.

קורט מלח שחור גרוס.

למריחה:

חלמון ביצה מקושקש עם כמה טיפות מיים

 

אופן ההכנה:

– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר,שמן הזית והמיים החמים בהדרגה.

– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד,יציב,חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

– מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

– משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

– מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

– אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

– מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.

– מניחים את הכדורים על נייר אפיה מקומח.

– פותחים כל כדור לעיגול, בעובי 1/2 ס״מ

– מניחים כף מהמלית במרכז

– יוצרים מעין צורה של סירת קאנו- שוליים מוגבהים וסירת החרטומים משני הצדדים.

– מושחים בחלמון ביצה וכפית מים או שמן. (לא חובה)

– מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ גבוהה, של 200 מעלות, בשליש התחתון, עד להשחמה.

– מורידים ל 170 מעלות לעוד שתי דקות, עד שהחצ׳פורי קשה.

– אם רוצים ביצת עין בפנים, מוסיפים ומכניסים לתנור החם לעוד שלש דקות.

ועכשיו…סלט ירקות

ולהנות😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חצ׳פורי גבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.