חרוסת פרסית

26-03-2025 | עדי דוד חי

זהו מתכון אייקוני של אמא שלי, שלמדה בעיקר עם השנים שהייתה חיה עם דודתה. יש לזה טעם וטקסטורה ממש מעניינת ואין פסח שאנחנו לא עושים אותו. לא כמו החרוסת של עדות אחרות, החרוסת של המשפחה שלי תמיד הייתה מתוקה כמו שוקולד. זה היה מוגש יחד עם חסה ומצה והיינו מברכים על זה בסדר.

 

מרכיבים


100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם פיסטוקים קלופים טחונים
50 גרם צימוקים כההים או ירוקים (אפשר שניהם)
1 תפוח מקולף
1 אגס מקולף
מיץ רימון כמה שרוצים
¼ כפית הל טחון
¼ כפית פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט
קמצוץ ציפורן
1 כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר מגורד טרי (אפשר ¼ כפית אבקת ג'ינג'ר במקום)
1 כוס יין מתוק או יין קידוש מתוק אחר
תמרים מעוכים (חבילה)

אופן ההכנה


במעבד מזון מכניסים את תפוח העץ, האגס, והתמרים. כולל התמרים עד לקבלת מרקם.
לאחר זאת, מוסיפים את האגוזים (הפיסטוקים, אגוזי לוז ואגוזי המלך) ומערבבים בעזרת מעבד המזון.
מוסיפים את מיץ הרימונים ולאחר מכן את היין.

שמים במקרר ובתיאבון!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, סלטים, פסח, צמחוני,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חרוסת פרסית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.