טורט תותים עם קרם וניל

09-02-2023 | ירון צחר

אין חורף בלי עוגת תותים, אז כל עוד הם כאן, קבלו מתכון לעוגת תותים טעימה ושווה

מצרכים:
לטורט:
2 ביצים
קורט מלח
125 גרם סוכר
2 חבילות סוכר וניל
60 גרם שמן קנולה
125 גרם קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
75 גרם ליקר
עבור הקרם:
1 חבילה אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
500 גרם תותים
1 חבילה ג'לי תותים
2 כוסות מים חמים
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
הכנת הטורט:
מוסיפים לקערת מיקסר את הביצים עם מלח, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים לקערה את הביצה והשמן ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית תבנית אפייה שבקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של-180 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר, ומחלצים את העוגה מדפנות התבנית.. חותכים את הטורט ל- 3 שכבות.
הכנת הקרם:
מוסיפים את חומרי הקרם לקערת מיקסר, ומערבלים עד לקבלת קרם יציב.
מניחים טבעת עוגה מסביב לבסיס העוגה ומורחים את הקרם על הבסיס. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מורחים קרם וניל על כל פני אחד משלושת פרוסות הטורט.
הכנת התותים:
שוטפים את התותים וחותכים לחתיכות קטנות ומפזרים על הקרם. יש להטמיע את חתיכות התותים בתוך שכבת הקרם.
הכנת זיגוג העוגה:
מוסיפים לקערה את תוכן שקית הג'לי תות השדה. יוצקים לקערה 2 כוסות מים רותחים, ומערבבים עד שהאבקה נמסה והנוזל מתחיל להסמיך. בעזרת כף יוצקים את הג'לי על התותים , כך שהתותים נעטפים בג'לי. מכניסים את הטורט למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים מעל פני הטורט סוכריות לקישוט (לא חובה).

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טורט תותים עם קרם וניל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.