כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

10-03-2025 | ניצן פוגל

 

תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים, קל להכנה וללא צורך באפייה, זו גם דרך מקורית שתאפשר לכם לעשות פעילות כיפית וטעימה עם הנכדים לכבוד החג. כי גם לכדורי שוקולד מותר להתחפש. נתקלתי במתכון הזה ברשת והייתי חייבת לנסות בעצמי. אל תפספסו את המתכון הזה!

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר
350 גרם שמנת מתוקה/ צמחית
250 גרם ביסקוויטים (שרוול)
סוכריות צבעוניות לקישוט
מילויים לבחירתכם (ממרח שוקולד/ חלווה/ שקדים/ תמרים ועוד)

אופן ההכנה:

נמיס את השוקולד עם השמנת כדקה וחצי במיקרו (בפולסים של 30 שניות כל פעם כדי שהשוקולד לא יישרף (או בסיר קטן על אש נמוכה) יש לערבב עד להמסה מלאה של השוקולד ובלילה חלקה.
נטחן את הביסקוויטים לאבקה, נוסיף את תערובת השוקולד לביסקוויטים ונערבב לאיחוד.
ניקח נייר אפייה ונשים עליו את הבצק את הבצק, מעליו נניח עוד נייר אפייה ונקפל את הקצוות של ניירות האפייה ונעבור עם מערוך ונרדד עד שכל הבצק יהיה שטוח על גבי נייר האפייה מכל הכיוונים.
לאחר מכן נוריד את נייר האפייה העליון (לשמור אותו בצד) ונשפוך מעל הבצק את הסוכריות לקישוט ונפזר אותם על כל הבצק בעזרת היד באופן אחיד ונהדק אותן לבלילה (צריך כמות גדולה של סוכריות – יש לקחת זאת בחשבון),

לאחר מכן נכניס למקרר ל-10 דקות – לא להכניס ליותר מזה כי התערובת תתקשה מדיי ואנחנו צריכים אותה גמישה לקיפול.
מניחים את נייר האפייה ששמרנו בצד מעל הצד עם הסוכריות – הופכים את הבצק שהסוכריות כלפי מטה וחלקו העליון זה הבצק בלי הסוכריות, נסיר את נייר האפייה.
נחרוץ עיגולים (ככל שהעיגול קטן יותר כך יצאו יותר אוזני המן מהבצק) נשים במרכז העיגול את המילוי שרוצים, וסוגרים את הקצוות לצורת משולש אוזן המן. שמים בצד.


אחרי שסיימנו להכין את כל הבצק ואוזני ההמן מוכנים – יש להכניס לקירור שהבצק יתקשה עוד. רצוי להשאיר בקירור. והנה קיבלתם כדורי שוקולד בצורת אוזן המן.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כדורי שוקולד בצורת אוזני המן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.