לחם בירה מפתיע

26-07-2025 | מילכה דיין

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד, לישה, המתנה ארוכה, התפחה, התפחה שניה… המון סבלנות והמתנה,עד שהוא נכנס לתנור ויוצא לאוויר העולם, פחות או יותר מושלם, גם אם הוא גבוה נמוך או מקומט. כמובן הגאווה הענקית, שאני יצרתי את היצירה המופלאה הזו…והיא לגמרי שלי, או שלנו. ניסיתי מתכונים שונים, עם קמחים שונים, עם ונטולי גלוטן והאמת, נשביתי בקסמו של לחם הבירה. מהיר הכנה וטעים. מפתיע כל פעם מחדש. עולה ותופח, ללא תלות בטמפרטורת החדר, ללא חימום מוקדם של התנור, ללא התפחה כפולה!  ממש קסם!!! נסו ותתאהבו.

החומרים לכיכר לחם גבוהה

(בתבנית אינגליש קייק מתכת גבוהה)

3 כוסות קמח (כוסמין) לבן/מלא

בירה לבנה/ שחורה 330-500

1/4 כוס שמן זית

2/3 כפית מלח שטוחה

1/2 כפית סוכר לבן/חום

1 אבקת אפייה (או כפית סודה לשתיה)

1/2 שקית משפר אפייה (או עוד 1/2 אבקת אפיה)

תוספות

-זיתים, אגוזים, עגבניות מיובשות, קוואקר, זרעי פשתן טחונים… וכו׳

-סומסום/קוואקר לפיזור למעלה

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק לאפיית לחם, או מניחים נייר אפיה.

-קוצצים גס את הזיתים/אגוזים/עגבניות מיובשות.

-מערבבים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח.

-יוצקים בהדרגה את הבירה ושמן זית ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים.

-מוסיפים לתערובת את האגוזים/זיתים/ עגבניות ומערבבים ערבוב אחד,עד שנבלעים בתערובת.

-שופכים את התערובת לתבנית.

-אופים בתנור החם (175 מעלות )45-50 דקות

עד שהקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

-לקרר על רשת ולחכות שיצטנן מעט ואז לפרוס

ולהתענג על הקול הקראנצ׳י…

סלט ירקות ומבחר גבינות

ויש אישור להתחיל להנות 😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחם בירה מפתיע - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.