לחם עשיר בחלבון מקוטג'

01-01-2025 | ניצן פוגל

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה שהופך אותו לבחירה נהדרת למי שמחפש דרך לשלב יותר חלבון בתפריט היומי. הוא מתרקם בצורה יפה, ויש לו טעם עשיר שמגיע מהקוטג'. אידיאלי לארוחת בוקר, כריכים או כתוספת לארוחה חלבית.

מצרכים

2 גביעי קוטג' 5% (250 ג')
3 ביצים L
כפית סוכר (אופציונלי)
כפית מלח
3 כוסות קמח תופח (420 גרם)

אופן ההכנה

שמים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק במהירות נמוכה, כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק מעט דביק. בנתיים . מעבירים את הבצק לתבנית לחם משומנת ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שהלחם משחים בחלקו העליון.
מצננים למשך שעה לפחות ופורסים את הלחם.

טיפים:

אם רוצים להכין את הלחם עם טעמים שונים, אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין, תימין או בזיליקום לתערובת ואיך לא, ניתן תמיד להעשיר את הלחם ולשלב בתוכו סוגי גרעינים ואגוזים: חמנייה, פשתן, קצח, שומשום ועוד.

קחו בחשבון שהלחם הזה יכול להחזיק במקרר עד 3-4 ימים, אבל אפשר גם להקפיא אותו לפרוסות לטווח רחוק יותר – כך תמיד יהיה לכם לחם חלבוני מוכן במקפיא.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחם עשיר בחלבון מקוטג' - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.