לחמניות זהב ממולאות (חלבי)

01-11-2023 | ירון צחר

מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית והלחמניות תמיד יוצאות מושלמות, מפנקות וטעימות!

מצרכים:

לבצק:
250 מ"ל חלב פושר
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר
250 גרם קמח
1 ביצה
5 גרם מלח
5 גרם אבקת שום
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם בצל ירוק חתוך לטבעות

למילית הגבינה:
30 גרם גבינה צהובה מגוררת
10 גרם שמיר קצוץ דק
1 ביצה
2 בצלים קצוצים דק + מעט שמן לטיגון
קורט מלח

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את החלב הפושר, הסוכר והשמרים היבשים. מערבבים ומשאירים לשמרים להתחיל לתסוס (10 דקות בערך).
מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, המלח, אבקת השום, בצל ירוק וחמאה מומסת, ולשים ביד עד לקבלת בצק. מכסים את פני הקערה עם מגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 40 דקות.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את מצרכי המילית ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים אותו על משטח עבודה מקומח, ויוצרים ממנו גליל ארוך בעובי של 2.5 ס"מ.

המשך הכנת הלחמניות:
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מרדדים כל פרוסת בצק לעלה בעובי של 3. מ"מ.
מורחים כף מילית על עלה הבצק, ומקפלים את העלה והמילים לרולדה קטנה. מניחים את הרולדה הקטנה בתבנית אפייה, בקוטר של 24 ס"מ. כך ממשיכים עם שאר פרוסות הבצק, עד שתחתית התבנית מלאה ברולדות בצק קטנות. מכסים את פני התבנית במגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 15 דקות.
מורחים את הביצה הטרופה עם מברשת על פני הרולדות. מפזרים מעל פני הרולדות שומשום.


מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, עד שהלחמניות הממולאות מקבלות גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות זהב ממולאות (חלבי) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.