לחמעג'ון – הגרסה הביתית

06-05-2024 | מילכה דיין

מתכון ללחמעג'ון (לחמה בעג'ין בערבית, או 'ספיחה' בגרסה הסוריה), הוא מאפה שמרים דק ועליו בשר טחון מתובל בעגבניות ועשבי תיבול. מדובר במאכל טעים, קל להכנה שכולם תמיד שמחים שמגיע לשולחן.

החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :

לבצק:

½ ק"ג קמח שמרים (או לחילופין, ½ ק"ג קמח לבן + ½ שקית שמרים טריים

300-350 מ"ל מים

3 כפות שמן זית

½ כפית מלח

לבשר:

½ ק"ג בשר טחון

בצל לבן גדול

10-12 שיני שום (אפשר גם פחות, אצלנו אוהבים)

3 כפות עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות

צרור נענע

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים, הקמח והמים בקערה ומתחילים ללוש 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק.

מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים כשתי דקות נוספות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומשמנים מעט גם את הבצק, על מנת שיוכל לתפוח באופן חופשי מבלי להידבק לדפנות הקערה. מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

בינתיים, קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות ומטגנים בשמן זית במחבת כבדה עד להזהבה. מוסיפים את השום והבשר הטחון, ונותנים לו להיטגן עד שהוא משחים מכל צדדיו.

מוסיפים את העגבניות, קוצצים את הנענע ומוסיפים. מבשלים עד להתמזגות לכדי רוטב ומורידים מהאש להתקררות.

מחממים תנור ל-200° במצב אפייה עליון+ תחתון.

מחלקים את הבצק לשני כדורים גדולים (או 5-6 כדורים קטנים). משטחים עם הידיים (המתאמצים יכולים גם עם מערוך) לעובי של ס"מ וחצי על תבנית פיצה/על תבנית הפוכה מצופה בנייר אפייה.

מניחים על הבצק מתערובת הבשר, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות בחלק התחתון של התנור, עד שהבצק מזהיב. אם הלחמעג'ון לא נאפה מספיק בתחתית, הורידו עוד את התבנית ואפו מספר דקות

נוספות.

קיצורי דרך:

מחליפים את בצק השמרים בפיתות קנויות, בעדיפות לכאלה עבות. חוצים לשניים אם רוצים מאפה דק וקריספי, או משאירים אותן שלמות אם רוצים תוצאה בשרנית יותר.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

משמעות ארוכת טווח: בכל יום קצר יש עולם ומלואו

כשאנחנו מגיעים לגיל בוגר, הימים עשויים להיראות קצרים יותר, איטיים…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

להעביר את הלפיד: החכמה של הרגעים הקטנים

  במפגש שוחחנו על המושג 'משמעות' לא בהכרח כמילה גדולה…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

חשיבות עריכת ייפוי כוח וצוואה בגיל השלישי

חודש האזרח הותיק הוא הזדמנות חשובה להזכיר לכל אחד ואחת…

הבלוג של עו"ד לילך הירש אופיר

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמעג'ון – הגרסה הביתית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.