מאפה בצק פילאס במילוי בשר בקר וירקות

27-05-2024 | ירון צחר

זה הסוד להכנת מאפה בשר מושלם! תקראו לו בורקס בשר או מאפה בשר, זה לא באמת משנה. זו מנה מושלמת, טעימה ואף חגיגית לארוחת שישי.

המצרכים:

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס

למלית:
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות
קורט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין
2 בצלים קלופים וקצוצים
1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסים
4 כפות גרעיני תירס
500 גרם בשר בקר טחון
קורט מלח ופפריקה
1/2 כוס ציר בקר
2 ביצים
4 כפות שמן

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

הכנת המילית:
מניחים את קוביות החצילים בתבנית עם נייר אפייה. מושחים את קוביות החצילים עם שכבה דקה של שמן זית. מתבלים עם מעט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין, ומערבבים. מכניסים את התבנית עם קוביות החצילים לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של כ- 200 מעלות. משאירים את הקוביות עד שמקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים מהתנור.
במחבת רחבה עם שמן, מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות וגרעיני התירס, וממשיכים לטגן עד שהפטריות משנות גוון. מעבירים לקערה.
מוסיפים למחבת מעט שמן זית, ומחממים. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון. מתבלים עם פפריקה ומלח, ומטגנים עד שהבשר משנה גוון. מוסיפים את חצי כוס ציר הבקר וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. בודקים את הטעם, ובמידת הצורך משפרים ע"י הוספת מלח ופלפל שחור. מסירים מן הלהבה ומעבירים לקערה .
בקערה מערבבים את הבשר, הבצל, הפטריות, החצילים והתירס.

הרכבת המאפה והאפייה:
מושחים את תחתית ודפנות תבנית פאי בשכבה דקה של שמן.
חותכים את הבצק לגודל שיתאים לתחתית התבנית. מניחים את עיגול הבצק על התחתית. חותכים רצועות בצק שיכסו את דפנות התבנית. מניחים את הרצועות בהיקף הפנימי של התבנית ומהדקים את חלקם הנמוך לבצק שמונח על תחתית התבנית. כך נקבל שהתחתית והדפנות הפנימיות של התבנית מצופות בבצק.
ממלאים את הבסיס במילית הבשר והירקות.
מכסים את הבשר והירקות עם שארית הבצק שנותר, ומהדקים את קצוות הבצק המכסה עם קצוות בצק הדפנות.
מורחים את הבצק בביצה הטרופה, ובוזקים עליהם שומשום.
מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים במשך כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות לפני שפורסים ומגישים.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה בצק פילאס במילוי בשר בקר וירקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.