מאפינס תפוחים וקינמון

13-09-2024 | מילכה דיין

פותחת את המקרר ומציצה במגירת הפירות, מספר תפוחי עץ עייפים מעט מסתכלים עליי במבט מתחנן, שאהפוך אותם למשהו אטרטקיבי וטעים…

אספתי אותם, כמו שמלקטים פירות, שזה עתה נשרו מן העץ, בוחנת בקפידה מכל הכיוונים, שמא אפספס איזה נקב חשוד.

תפוחי עץ, פרי נהדר למגוון מאפים: שמרים, פריך, בחושה או למאפינס ריחני ועסיסי, שממלא את הבית בניחוח משכר של קינמון, מוכן ממש תוך מספר דקות.

מוכנים עם התה או הקפה?

תהנו😋

החומרים הדרושים ל-12 מאפינס בינוניים

5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות+1 כף לימון+ 1 כף סוכר+1 כפית שטוחה קינמון.

2 ביצים

1 וחצי אבקת אפיה

1/3 כוס שמן

1/2-2/3 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח (כוסמין לבן)

1/2 כוס אגוזי מלך/ פקאן

1/2 כוס צימוקים

3/4 כוס מיים חמים

אופן ההכנה:

-מערבבים יחד ( אפשר במזלג או מטרפה ידנית) את כל חומרי הבלילה לקבלת תערובת במרקם משחתי כמו פנקייק.

-מכניסים לשקית עם 1/2 כפית קמח:

-חופן (20) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

-חופן צימוקים או 5 תמרים קצוצים

-מקפיצים עד שיקבלו מעטה קליל של הקמח

(כדי שיתמזגו בבלילה ולא ישקעו לתחתית).

-מכניסים לתערובת הבלילה ומערבבים ערבוב קל מספר שניות (כן, במזלג!)

-משמנים בספריי שמן או במברשת סיליקון תבנית שקעים או תבניות קטנות ויפות למאפינס או קאפקייקס.

-ממלאים עד ל 3/4 גובה.

אופים בטמפ׳ של 175 מעלות, כ 20 דקות.

מאחלים: בהצלחה👍

מוציאים את התבנית, מקררים וממתינים רבע שעה. מוציאים בעזרת סבוב עם כפית או עם מרית.

בוזקים אבקת סוכר… מוזגים את הקפה

ומתענגים.

ב…ת…א…ב…ו…ן😍

(הערה: ניתן לגוון ולהוסיף 5 תמרים קצוצים עם מחית מבננה (ולהוציא את הלימון)…

אפשר להוסיף קוביות תפוחי- עץ וקינמון…

אפשר ומומלץ אוכמניות כחולות… המון

ולהמציא עוד שילובים כיד- הדמיון.

שתהיה שנה טובה ומתוקה

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות >> לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפינס תפוחים וקינמון - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.