מג'דרה בריאה עשירה בטעמים

14-01-2024 | ניצן פוגל

מי אמר שאוכל בריא לא יכול להיות טעים? מנת האורז האהובה על מבוגרים וילדים כאחד במתכון אחד מהיר וקל. התוספת המושלמת לכל ארוחה המכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים אשר תורמים לתחושת שובע לאורך זמן. אתם חייבים לנסות!

מצרכים:

1/2 1 כוסות אורז
1 כוס עדשים חומות
1/2 1 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
1/2 2 כוסות מים
1/2 1 כפית מלח
1 כף כמון
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית ראס אל חנות

אופן הכנה:

בסיר קטן להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את העדשים החומות עד שהעדשים מתרככות. לסנן את העדשים ממים ולצנן.

לחתוך את הבצל לפרוסות דקות ולטגן בסיר רחב עד לקרמול והזהבה.

(מסתבר שהסוד למג'דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אל תתביישו לשים הרבה ממנו.)

כשהבצל הזהיב מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות, מוסיפים 1/2 2 כוסות מים ותבלינים: מלח, כמון, ראס אל חנות, אבקת מרק עוף מערבבים היטב ומבשלים כ- 20 דקות עד שהאורז מוכן.

כשהאורז מוכן מכבים את הגז, מוסיפים את עדשים ומערבבים היטב, ומשהים את האורז עם העדשים כ- 5 דקות עם מכסה סגור.

שימו לב, ככל שתשחימו את הבצל כך האורז יקבל צבע שחום יותר. כמות העדשים ניתנת לשינוי, אוהבי העדשים ניתן להוסיף עוד 1/2 כוס.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מג'דרה בריאה עשירה בטעמים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.