מוקפץ עוף וירקות – פיקנטי

14-02-2024 | מילכה דיין

חורף, כמו תפאורה לסרט רומנטי מתקתק. הורדתי מהכוננית את הספר האדום: ״הבישול הסיני״ של אהרוני והחלטתי להכין מוקפץ. זה היה המוקפץ הראשון ומאז נוספו וריאציות ושינויים ותוספות: בשר, עוף, טופו, צמחוני, נודלס, אטריות אורז, אורז – הכל הולך. עם כוסברה או שברי בוטנים- עם מזלג או מקלות סיניים- העיקר שאוהבים. כמה פשוט- כמה טעים.

החומרים הדרושים (לארבע מנות יפות):

1 בצל לבן קצוץ

4 קוביות נודלס (קובייה למנה)

1 ק״ג (מגש) חזה עוף נקי חתוך לקוביות

1 סלסלת שמפיניון (או קופסת שימורים)

1 גמבה שטופה וחתוכה לרצועות

2 קישואים גדולים שטופים ופרוסים לקוביות

2 גזרים גדולים שטופים ומקורצפים, פרוסים לפרוסות במנדולינה או בקולפן

ניתן להוסיף תירס, תירס גמדי, שעועית ירוקה מבושלת, נבטים

2 כפות שמן קנולה

כוסברה (אם אוהבים)

בוטנים מומלחים מקולפים (בהגשה)

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב סריראצ׳ה חריף (או צילי מתוק, אם רוצים יותר עדין)

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית שום גבישי (או יבש פרוס, או 3 שיני שום כתושות)

אופן ההכנה:

מחממים שמן בווק ומכניסים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות חזה העוף עד לבישול.

מוסיפים את הסויה והצ׳ילי (או הסריראצ׳ה)

ומערבבים.

מוסיפים את הירקות בהדרגה מהקשים לרכים: שעועית, גזר, גמבה, קישוא, פטריות…

מוסיפים את התבלינים…

מוסיפים (לא חייב, אבל מומלץ) את הנודלס ומערבבים.

קוצצים עלי כוסברה ומפזרים מעל.

מומלץ: בהגשה לפזר שברי בוטנים

קראנצ׳י וטעים, או אפילו גם

חמאת בוטנים!!

חמים( פיקנטי) וטעים.

ב..ת..א..ב..ו..ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מוקפץ עוף וירקות – פיקנטי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.