מרק חורפי מפנק

05-02-2025 | ניצן פוגל

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה מכינה את המרק הזה לצד סולת של קוסקוס בסופי שבוע חורפיים במיוחד, אך המרק הזה טעים ועשיר גם בזכות עצמו בזכות הטעמים העמוקים של הירק הגרונות והתבלינים, מה שמבטיח לכם חוויה טעימה ומנחמת. 

מצרכים

(מספיק ל- 6 מנות)

שעועית לבנה – 250 גרם
גרון/צוואר הודו – 700 גרם
רצוי טרי ולא קפוא
בצל בינוני קצוץ
3 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום חתוכות
6 גבעולים שטופים וחתוכים של סלרי/ כרפס
2 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/2 כפית חוואג` למרק
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

משרים את השעועית הלבנה למשך לילה שלם. מבשלים את גרונות ההודו בסיר לחץ למשך 20 דקות לפחות – בסיר רגיל למשך שעתיים. מבשלים את השעועית עם 2 ליטר מים בסיר לפחות כשעה.

בינתיים מטגנים במחבת בשמן את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים לסיר עם השעועית את גרונות ההודו, הבצל והסלרי, ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים וממשיכים בבישול כשעה נוספת. לקראת הסוף טועמים ומתקנים תיבול.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק חורפי מפנק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.