מרק עגבניות ואורז בטעם נוסטלגי

03-11-2025 | ניצן פוגל

 

בתור ילדה מיד שהחורף היה מגיע היו מגיעים איתו החשקים למאכלים מסוימים שכיף לאכול רק בחורף. סבתא שלי ז"ל הייתה מפנקת אותנו במרק חם מלא בטעמים של בית, סמיך ומשביע כל כך בגלל האורז. אחרי שאכלנו קערה אחת, לא היה מקום לשום מנה נוספת. אחרי שסבתא נפטרה, אמא שלי המשיכה במסורת, והיום אני מכינה אותו לבני הבית שלי שרק מחכים ומצפים למרק החורפי שלנו.

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום כתושות

2 עגבניות רכות מגורדות (בלי הקליפה)

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

כף גדושה רסק עגבניות

4 כוסות מים (960 מ”ל)

חצי כוס אורז לבן שטוף ומסונן

כפית מלח, כפית סוכר, מעט פלפל שחור

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים במשך דקה נוספת.

מוסיפים את כל העגבניות (המגורדות, המרוסקות ורסק העגבניות) ומים ומתבלים במלח, סוכר ופלפל שחור. מערבבים עד לרתיחה על אש גבוהה.

מנמיכים לאש נמוכה, מוסיפים את האורז, מערבבים, מכסים וממשיכים בבישול במשך כ-20 דקות נוספות.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק עגבניות ואורז בטעם נוסטלגי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.