מרק צ`ורבה טבעוני

28-02-2024 | ניצן פוגל

מרק רומני מסורתי עשיר בטעמים עמוקים בזכות הירק והתבלינים הרבים והייחודיים שלו. פירוש המילה צ'ורבה ברומנית הוא "חמוץ", וזה בדיוק הטעם השולט במרק העשיר והנפלא הזה. זה מתכון שאני מכירה מהבית, וכמו הרבה מתכונים רומניים אחרים, יש גרסאות שונות למרק לפי אזורים שונים ברומניה. בדרך כלל זה מתכון עם בשר כבש או בקר אבל אצלי בבית אוהבים יותר את הגרסה הצמחונית. מקווה שתאהבו כמונו.

במידה ובכל זאת תרצו להפוך אותו לגרסה הבשרית שלו, יש להוסיף למתכון: 12-8 צלעות טלה קטנות, או 1 קילו בשר בקר לא רזה (שפונדרה או חזה) חתוך לקוביות גדולות.

 

 

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות,  (תלוי בגודל המנה)

שמן זית – 3 כפות
כרישה – 2 גדלים ממוצעים
2 בצלים בינוניים
3 קישואים בינוניים (עדיפות ל- 2 צהובים ו-1 רגיל)
שורש סלרי ופטרוזיליה מגורדים בפומפייה

1 גזר גדול חתוך לטבעות חצויות

1/4 כרוב לבן קצוץ
עגבנייה – 4 יחידות בינוניות – בשלות ומרוסקות בפומפייה
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
אבקת מרק בצל – כפית שטוחה
חוואג` למרק – כפית שטוחה
אורגנו מיובש – כפית גדושה
בזיליקום מיובש – כפית שטוחה
תימין מיובש – 1/2 כפית שטוחה
1.5 כפות מלח דק
מים – 3 ליטר
סלרי 2 גבעולים כולל העלים (בשלמותם)
שעועית אדומה – 100 גרם מבושלת
מיץ לימון סחוט טרי – 1/2 יחידה
תבלין פילדלפיה – כפית אחת
עלים קצוצים – 1/4 כוס מכל סוג – עלי סלרי, שמיר, תרד טרי, פטרוזילייה

כל העלים מושרים מס` דקות עד לניקוי מלא, להוספה ב- 4 דקות האחרונות של הבישול.

חותכים לקוביות את הכרישות (מכניסים לקערה עם מים ושוטפים היטב מעודפי החול), חותכים לקוביות קטנות גם את הבצלים הכרוב והפלפלים.
מגררים גס את הזוקיני הצהוב (לא מקולפים), הזוקיני הרגיל (קלוף למחצה), שורש הסלרי הפטרוזיליה והעגבניות.
מטגנים בשמן זית את הבצלים והכרישות עד להזהבה קלה. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומאדים כ- 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים וענפי הסלרי השלמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את השעועית האדומה המבושלת מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את כל העלים הקצוצים ומבשלים כ- 4 דקות.
מכבים את האש, מרחיקים את ענפי הסלרי, מוסיפים את מיץ הלימון, מתקנים טעמים ומגישים. מתקבל מרק צ`ורבה טבעוני מושלם.

בהצלחה ובתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק צ`ורבה טבעוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.