מצרכים:
500 גרם ניוקי תפוח אדמה מוכן קנוי (2 דקות בישול)
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)
375 מ”ל שמנת להקצפה 38% שומן (מיכל וחצי)
2 כפות גבינת פרמזן מפוררת
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק פרווה/אבקת פטריות, מלח ופלפל
כפית גדושה מחית כמהין (ניתן למצוא בחנויות טבע)
לפיזור מעל (לא חובה): גבינת פרמזן מפוררת, עירית קצוצה (לפי הטעם).
אופן הכנה:
מטגנים בצל במחבת עם מעט חמאה או שמן זית עד להזהבה קלה.
מוספים את הפטריות והשום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות.
מוסיפים את הערמונים הקצוצים, מתבלים ומערבבים כדקה, מוסיפים את מחית הכמהין.
שופכים את השמנת ומוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן. מביאים לרתיחה ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
בשלב זה, מבשלים את הניוקי לפי הוראות ההכנה המצוינות על גבי השקית (בדרך כלל 2 דקות בישול במים רותחים).
לאחר שהניוקי מוכן, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.
————

חוה דר
08.06.2025
מתכון מעולה, כבר מכינה כמה פעמים. תודה