נתח סלמון במיץ תפוזים בתנור

27-09-2023 | מילכה דיין

 

חמותי חשפה בפניי את הדג הנפלא ,העדין, והנימוח, המלכותי משהו, שמקבל אליו באהבה כל טעם, ביחוד אם היה מושרה קודם במיץ לימון או תפוזים.

כיום, הסלמון הוא אחד המאכלים הכי מבוקשים לארוחת שישי או לחגים והוא מככב על שולחננו במלא כבודו והדרו.

חג שמח ושנה טובה🍷

 

החומרים הדרושים:

1 נתח סלמון שלם,נקי,ללא עור ועצמות 1 ק״ג.

ניתן לקלף בקלות, כשהדג חצי קפוא.

(עדיף נתח עבה ולא דק).

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף שמן זית ( לא חובה)

קורט פלפל שחור

קורט מלח גרוס

מספר גבעולים עם עלי רוזמרין טריים, מעל

או פלפל שחור גרוס,

או צ'ימיצ'ורי,

או חרדל,

או רוטב שום ,פפריקה מלח ושמן זית

ו…ממש כרצונכם.

 

אופן ההכנה:

-מקלפים את העור של הסלמון, כשהוא חצי קפוא!

– מחליקים את היד ובודקים אם יש עצמות דוקרות או חתיכות נוקשות ו/או לא ראויות להגשה.

-מניחים בתבנית עם מיץ תפוזים למשך שעה.

בוזקים מלח פלפל שחור מעל.

– מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות למשך עשר דקות ומנמיכים ל 170 מעלות לרבע שעה בערך (תלוי בעובי ומשקל הדג)

עד שהדג נעשה ורוד/ כתום בהיר בתוכו וקצת יותר כהה בחלקו העליון.

– במהלך האפיה,ניתן ״ להשקות״ אותו מידי פעם במיץ התפוזים , שבתבנית.

-מוציאים ומקררים…


למתכון של הסלמון עם ציפוי:

מכסים את הסלמון/ תבנית בנייר אלומיניום למשך 10 דקות,בטמפ של 200 מעלות.

-מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10-15 דקות נוספות בטמפ של 175 מעלות.

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, דל קלוריות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - נתח סלמון במיץ תפוזים בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.