סלסילות קדאיף במילוי עוף, פיצוחים ופירות יבשים

17-01-2025 | ירון צחר

קבלו מתכון קל וטעים לסלסילות קדאיף ממולאות בעוף אגוזים ופירות יבשים, היתרון בסלסלות קדאיף האישיות, כשיש כמה סוגים של מאכלים, הגודל הקטן של המנה משאיר מקום גם למנות אחרות.

מצרכים:

חבילת שערות קדאיף
כוס חמאה / מחמאה מומסת
חופן פיצוחים (פיסטוקים/ שקדים) פרוסים או שלמים
לקוביות עוף:
חצי ק"ג חזה עוף נקי וחתוך לקוביות קטנות
3 בצלים חתוכים לפרוסות
1 כוס יין אדום
1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
קורט פלפל גרוס
קורט מלח

אופן ההכנה:

הכנת סלסלות הקדאיף:
להפריד ולקרוע בעזרת הידיים את שערות הקדאיף, ולהעביר את הקדאיף לקערה.
להוסיף לקערה חמאה מומסת ולערבב היטב לציפוי כל השערות.
יש להשתמש בתבניות שקעים מסיליקון. להדק לכל תחתית תבנית את שערות הקדאיף, להדק וליצור צורת סלסילה קטנה. להכניס את תבנית הסיליקון לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של
180 מעלות ולאפות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.
כשתחתיות הקדאיף תהיינה אפויות, להוציא את התבנית מהתנור, ולחלץ את סלסלות הקדאיף מהתבנית.
להכנת קוביות העוף וריבת הבצל:
מחממים במחבת מעט שמן. להוסיף למחבת את רצועות הבצל את הבצלים במשך 5 דקות על חום בינוני, להוסיף למחבת את הסוכר, היין והדבש. לערבב ולתת ליין להצטמצם, ולהפוך לריבת בצל עדינה. לתבל עם מעט פלפל גרוס.
לחתוך את חזה העוף לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.


מוסיפים את קוביות העוף למחבת עם מעט שמן. לטגן את קוביות העוף עד לקבלן גוון זהוב.
לערבב בקערה את קוביות העוף המטוגנות וריבת הבצל. למלא את סלסילות הקדאיף עם קוביות העוף וריבת הבצל. להוסיף שקדים.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: טו בשבט, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלסילות קדאיף במילוי עוף, פיצוחים ופירות יבשים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.