עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

17-05-2025 | מילכה דיין

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ של ״ רמת-רחל״ ושמה את פעמיי לעבר עונה ( o'na) חנות הליקרים במתחם.

קונה כהרגלי מבחר פירות יער, דובדבנים, אוכמניות ותותי עץ, חלקם טריים וחלקם עברו טבילה ראשונה בתהליך עשיית הליקרים של איציק, כך שהם ממותקים קלות ומעט אלכוהוליים.

הם יהוו יצירה אכילה, צבעונית, אבסטרקטית ומגרה- על עוגת הגבינה האפויה.

איזה כיף של עונה- תרתי משמע!

לקלתית בצק פריך:

לקלתית בצק פריך

100 גר׳ חמאה

1 חלמון

1 כוס קמח

1 אב׳ אפיה

1-2 כפות מי קרח

ניתן לשדרג בפירורי שקדים/ אגוזים

או-

תחתית בסקויטים:

100 גר חמאה

200 גר פתי בר

1-2 כפות סוכר

לטחון יחד במג׳מיקס

( אפשר לשדרג בקומץ שקדים לתוך התערובת)

למלית:

2 גבינות סקי (5% או 9%)

3ביצים שלמות

2 כפות שטוחות קורנפלור

3/4 כוס סוכר

1/2 1 כוס חלב (או 1 כוס חלב ו 1 שמנת חמוצה)

1 יוגורט פרו (אם אין,אז עוד גבינת סקי 250 גר או שמנת)

כפית וניל

ניתן להוסיף גרדת לימון

לערבב במטרפה

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות!( זו לא טעות)

לרפד את הדפנות בבצק, להדק היטב.

לשפוך את המלית, לנענע קלות, להניח בעדינות את פירות היער השטופים מעל.

לאפות 10 דקות בטמפ' של 200 מעלות ואז להנמיך ל 180 לעוד חצי שעה.

לא לפתוח את התנור! לאחר 40-45 דקות לכבות.

כעבור 5 דק לפתוח את התנור למרווח של מגבת… כעבור 5 דקות נוספות למגבת מגולגלת לכדור( רווח גדול יותר) אחכ לפתוח את הדלת ובסוף להוציא…

עם מרית בעדינות לעבור על המרווח בין העוגה לתבנית. (כדי למנוע נפילות וסדקים)

עדיף לשמור בקירור עד יום למחרת. נראה אתכם מצליחים להתאפק).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.