עוגת גבינה אפויה ולוטוס

25-05-2025 | מילכה דיין

עוגת הגבינה האפויה, המסורתית אצלנו, הפעם, לבקשת הילדים, בציפוי הלוטוס. יפה, טעימה, לא כבדה ולא מתוקה מידי. המלית: שילוב של גבינה 5% ושמנת חמוצה, מאפשרת להנות מכל ביס, עם פחות ייסורי מצפון! מתוק לו, מתוק לו…

מצרכים לקלתית:

250 גר׳ ביסקוויטים (לוטוס, או שילוב פתי בר ולוטוס).

10 שקדים או אגוזי פקאן מומלץ, אך לא חובה.

50 גר׳ חמאה

1 כף ממרח לוטוס

קורט קינמון מומלץ ומשדרג…לא חובה.

מצרכים למלית הגבינה:

4 ביצים

1-1/2 כוס סוכר (תלוי אם יש ציפוי מתוק או לא)

2 שקיות סוכר וניל

750 גר׳ גבינה לבנה (5% או 9%)

1 כוס חלב

1 שמנת חמוצה (9%)

3 כפות שטוחות קורנפלור

אופן ההכנה:

מרסקים את הביסקוויטים (במגמיקס) , בפעימות קצרות עד לפרורים גסים.

ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורים

מוסיפים כף ממרח לוטוס לאיחוד התערובת.

משטחים את התערובת על תבנית אפיה עגולה או קפיצית, מהדקים גם בשוליים ומכניסים לקירור (15 דקות).

מערבבים במיקסר או בעזרת מטרפה את החומרים למלית הגבינה עד לאיחוד, ללא גושים.

יוצקים את הבלילה לתוך הקלתית הקרה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל 10 דקות ואז מנמיכים את הטמפ׳ ל 170 מעלות לעוד 50 דקות. (אם היא עדיין רוטטת במרכז ניתן עוד 5-10 דקות)

לכבות את התנור ולפתוח את הפתח בהדרגה: לגלגל מגבת, כדי ליצור מרווח בדלת התנור ולהרחיב במשך חצי שעה.

להוציא שיתקרר ולהכניס למקרר עד למחרת.

למחרת להמיס 1/2 צנצנת לוטוס( 3 כפות גדושות) במיקרו ולמרוח על העוגה הקרה.

ניתן לקשט בשברי או פירורי לוטוס, או שמנת מתוקה, כרצונכם.

להכין כוס קפה טעים, לשבת בנחת, לחתוך חתיכה… ולהתענג

ב… ת…א…ב…ו…ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אפויה ולוטוס - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.