עוגת גבינה קרה ואוכמניות

09-03-2023 | ירון צחר

עוגה מצוינת עם שילוב מנצח של טעמי גבינה ואוכמניות בטעם של פעם.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ:
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה אוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות אפשר
¼1 כפות ג'לטין
¼ כוס מים קרים
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם מסקרפונה
¼1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית בטעם פירות יער – לא חובה
2 מכלי שמנת מתוקה
לשכבת האוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
לקישוט:
חופן
אוכמניות טריות
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מרסקים את עוגיות הבסיקוויטים במעבד מזון. שמים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
הכנת מילית גבינה ואוכמניות:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
במקביל, טוחנים את האוכמניות במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מחית. מניחים את המחית בצד.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והסוכר. מוסיפים את תמצית האוכמניות ומערבבים. מוסיפים לתערובת הגבינות את האוכמניות הטחונות מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות.
הכנת שכבת אוכמניות:
טוחנים את האוכמניות במעבד מזון ידני, עד לקבלת מחית אוכמניות. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון ומחית האוכמניות לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית.
מוסיפים את המים והקורנפלור לקערית ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את תוכן הקערית לסיר ומחממים, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם אוכמניות סמיך. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר. מפזרים את מחית האוכמניות על מילית הגבינה בשכבה אחידה.
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת יציבה. מכניסים את הקצפת לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני מחית האוכמניות בצורת שושנים. מניחים על השושנים דובדבנים מסוכרים. מפזרים מעל העוגה חופן אוכמניות טריות.
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה קרה ואוכמניות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.