עוגת גבינה קרה ואוכמניות

09-03-2023 | ירון צחר

עוגה מצוינת עם שילוב מנצח של טעמי גבינה ואוכמניות בטעם של פעם.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ:
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה אוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות אפשר
¼1 כפות ג'לטין
¼ כוס מים קרים
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם מסקרפונה
¼1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית בטעם פירות יער – לא חובה
2 מכלי שמנת מתוקה
לשכבת האוכמניות:
100 גרם אוכמניות קפואות
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
לקישוט:
חופן
אוכמניות טריות
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מרסקים את עוגיות הבסיקוויטים במעבד מזון. שמים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
הכנת מילית גבינה ואוכמניות:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
במקביל, טוחנים את האוכמניות במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מחית. מניחים את המחית בצד.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והסוכר. מוסיפים את תמצית האוכמניות ומערבבים. מוסיפים לתערובת הגבינות את האוכמניות הטחונות מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות.
הכנת שכבת אוכמניות:
טוחנים את האוכמניות במעבד מזון ידני, עד לקבלת מחית אוכמניות. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון ומחית האוכמניות לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית.
מוסיפים את המים והקורנפלור לקערית ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את תוכן הקערית לסיר ומחממים, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם אוכמניות סמיך. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר. מפזרים את מחית האוכמניות על מילית הגבינה בשכבה אחידה.
הכנת הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת יציבה. מכניסים את הקצפת לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני מחית האוכמניות בצורת שושנים. מניחים על השושנים דובדבנים מסוכרים. מפזרים מעל העוגה חופן אוכמניות טריות.
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה קרה ואוכמניות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.