עוגת גבינה קרה ותותים

13-01-2025 | ירון צחר

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון לעוגה יפהפייה וקלה להכנה.

מצרכים לתבנית 24 ס"מ


לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה מומסת

למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין
¼ כוס מים קרים

קישוט הדופן:
תותים חצויים

גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס לקוביות
1/3 מיכל שמנת מתוקה

ענני קרם וניל:
2/3 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

לקישוט:
2 תותים חצויים
סוכריות שוקולד – קליק

אופן ההכנה


הכנת הקלתית:

טוחנים לאבקה את עוגיות הפתי בר במעבד מזון. מניחים את הפירורים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים עטופים בנייר אפייה.
מרפדים את הדופן הפנימית של התבנית בשקף. מצמידים לשקף לאורך דופן התבנית את חצאי התותים.

הכנת מילית גבינה:
מוסיפים לקערית את אבקת הג׳לטין עם המים הקרים ומערבבים. משרים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, עד שהג׳לטין יספוג את המים. מכניסים את הקערית למיקרוגל למשך 20 שניות, מוציאים ומערבבים.
מוסיפים לקערה גדולה את הגבינות והסוכר ומערבבים.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת לקצפת רכה. יוצקים את הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הג׳לטין המומס לתערובת הגבינה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים את מילית הגבינה לתוך התבנית מעל לקלתית.
מכניסים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד להתייצבות מילית הגבינה.

הכנת גנאש השוקולד:
מוסיפים לסיר קטן את השוקולד המריר הגרוס וכן 1/3 מיכל שמנת מתוקה. מחממים, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה במרקם אחד וסמיך מעט.
מניחים לשוקולד המומס להתקרר מעט. יוצקים את השוקולד על שכבת מילית הגבינה. מכניסים את התבנית למקרר ומצננים במשך שעה אחת.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים לקערת מיקסר 2/3 מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם וניל יציב. מכניסים את הקרם וניל לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה, ומזליפים את הקצפת על פני גנאש השוקולד בצורת שושנים.

קישוט:
מקשטים את העוגה עם חצאי תותים, סוכריות שוקולד – קליק
מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.

בתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה קרה ותותים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.