עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

06-03-2024 | ירון צחר

בצק בריוש הוא באמת אחד הדברים המענגים ביותר שיכול האדם לדעת. ועוגת בריוש בכלל! בזכות בצק עשיר במיוחד במילוי המוווווון ממרח נוטלה שוקולדי עם תוספת אגוזים שמתפצפצים בין ביס לביס.

מצרכים:

לבצק בריוש:
2 כוסות קמח
1 כף שמרים
¼ כוס סוכר
¼ כוס חלב פושר
2 ביצים
½ כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
לקיפולי החמאה- 50 גרם חמאה רכה מאד
למילית:
שוקולד נוטלה
30 גרם אגוזי מלך גרוסים
חופן צימוקים
1 חלמון ביצה להברשת פני העוגה

אופן ההכנה:

הכנת בצק הבריוש:
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, מלח, ביצים ווניל ולשים במשך כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו במקרר במשך כ-45 דקות.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15X40 ס”מ ומורחים על חצי מהבצק את 50 גרם מהחמאה הרכה. מקפלים את הבצק לחצי, מרדדים עוד קצת ועושים קיפול 3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים פעם נוספת למשך כשעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק למלבן ועושים 3 קיפולים.
מכניסים את הבצק פעם נוספת למקרר, ומצננים במשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר,
ומרדדים את הבצק בפעם השלישית, ועושים 3 קיפולים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
הרכבת העוגה:
מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק, לעלה מלבני בגודל 60×20 ס״מ. מורחים על פני מחצית רוחב מלבן הבצק (20 ס"מ) את שוקולד הנוטלה. מפזרים מעל השוקולד את אגוזי המלך הגרוסים דק והצימוקים. מקפלים את השטח שעליו המילית (מחצית מעלה הבצק) לרולדה. בחצית עלה הבצק הנותר חורצים עם סכין חדה רצועות ברוחב של 2 ס"מ. כל רצועה מסובבים בעדינות עד שמתקבלת צורת בורג. מלפפים כל רצועה (בעלת צורת בורג) סביב הרולדה. כך מתקבלת רולדת בצק עם מעטה של רצועות בורג. יוצרים מהרולדה צורת כתר. מעבירים את הכתר לתבנית בקוטר 24 ס"מ, המרופדת בנייר אפייה. מכסים את פני התבנית במגבת לחה ומניחים לעוגה לתפוח במשך שעה אחת.
מברישים את פני העוגה עם חלמון טרוף.
מכניסים את העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב.
מוציאים את העוגה מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפ' החדר.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.