עוגת קרם תפוחים

24-09-2024 | ירון צחר

 

לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון לעוגת תפוחים נפלאה וקלה להכנה, עם קרם וניל נהדר ומפנק שמעשיר את העוגה מבחינת הטעם והמרקם. העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה. 

מצרכים

קרם וניל:
1 ביצה
קורט מלח
1 כפית סוכר וניל
4 כפות סוכר
4 כפות עמילן תירס
1 כוס חלב
1 כף מיץ לימון
30 גרם חמאה
לבלילת העוגה:
2 תפוחים, אחד חתוך לקוביות קטנות ואחד פרוס לפרוסות דקות
1 כף סוכר
2 ביצים
קורט מלח
10 גרם סוכר וניל
120 גרם סוכר
100 מ"ל שמן
130 מ"ל חלב חם
280 גרם קמח
16 גרם אבקת אפייה
1 כפית קינמון
50 גרם צימוקים
1 חלמון ביצה
2 כפות חלב

אופן ההכנה

קרם וניל:
מוסיפים לסיר בינוני ביצה, קורט מלח, סוכר וניל וסוכר, ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים את עמילן התירס והחלב. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים 2 כפיות מיץ לימון ו-30 גרם חמאה. מערבבים את הקרם עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצמידים אותו על פני הקרם, כל זאת על מנת למנוע היווצרות כרום. נותנים לקרם להצטנן לטמפרטורת החדר.
הכנת בלילת העוגה:
מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
מוסיפים לקערה 2 ביצים וקורט מלח וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים סוכר וניל וסוכר גבישי, ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים בהדרגה את השמן, חלב חם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים לקערת הבלילה את הקמח, אבקת אפייה וקינמון, ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים לבלילה את קוביות התפוח הקטנות והצימוקים.
הרכבת העוגה:
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה שהתחתית שלה ודפנותיה מרופדים בנייר אפייה.
מורחים את קרם הווניל המצונן על פני כל הבלילה.
יוצקים את שארית בלילת העוגה על הקרם. יש לפזר אותה בצורה אחידה.
מסדרים את פרוסות התפוחים הדקיקות על גבי הבלילה.
בקערה קטנה מערבבים 1 חלמון ביצה עם 2 כפות חלב.
מברישים על פרוסות התפוחים המונחים על גבי העוגה.
אפיית העוגה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה.
ניתן להגיש את העוגה עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרם תפוחים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.