עוגת שוקולד מושחתת לפסח

02-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת עם אגוזים צימוקים ומרציפן לפסח
מצרכים :
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות.
2 כפות ברנדי
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזי מלך – 3/4 כוס קצוצים גס.
60 גרם מרציפן מגורר
חופן צימוקים
5 כפות קמח מצות
1 כפית אבקת אפיה
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
50 גרם שוקולד חלב גרוס
3 כפות שמנת מתוקה
1 כף סירופ גלוקוזה
לקישוט:
20 גרם שוקולד לבן גרוס
כפתורי שוקולד לבן
גלילי שוקולד מנומר
2 דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
ממסים את השוקולדים (חלב ומריר) עם החמאה במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את החלמונים עם הברנדי. מאחדים את שתי התערובות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים אל תערובת השוקולד.
מערבבים את האגוזים, המרציפן המגורר, הצימוקים הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת אל תבנית 24 עגולה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ- 50 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה מדפנות התבנית.
הכנת הגנאש:
מוסיפים 150 גרם שוקולד גרוס, סירופ גלוקוזה ושמנת מתוקה לסיר קטן. מחממים עד לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את הגנאש על פני העוגה ודפנותיה, כך שהעוגה תהיה מצופה בשוקולד. מניחים את העוגה במקרר למשך כשעתיים, עד להתייצבות בשוקולד.
קישוט:
מוסיפים לקערית את השוקולד הלבן הגרוס. מחממים במיקרו בפולסים של 20 שניות. מערבבים בין הפולסים, עד לקבלת מרקם חלק אחיד ומעט נוזלי. יוצקים את נוזל השוקולד הלבן לשקיק הזלפה עם צנתר עגול וצר. מזליפים פסים לבנים בצורת שתי וערב. מקשטים בדובדבנים וגלילי שוקולד מנומרים.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד מושחתת לפסח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.