עוגת שמנת ויוגורט מדהימה וקלה להכנה

28-08-2023 | ירון צחר

אם עוד לא ניסיתם לאפות עוגה מגבינת שמנת ויוגורט, אתם עומדים להתאהב במרקם הקטיפה העשיר ובטעם העדין שלה.

המצרכים
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
3 גביעי שמנת חמוצה (של 220 מ"ל)
3 גביעי יוגורט (במתיקות מעודנת – 220 מ"ל)

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מוסיפים את הפתי בר לקערה ומעבדים עם מעבד ידני עד לקבלת מרקם פירורי. ממיסים בסיר קטן את החמאה. יוצקים את החמאה המומסת לקערה ומערבבים עם פירורי הפתי בר. את פירורי הפתי בר העטופים בשכבת חמאה דקה מהדקים על תחתית תבנית אפייה.
מוסיפים 4 ביצים וסוכר לקערת מיקסר, ומקציפים, עד לקבלת קצף מרקם ואוורירי.
מורידים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים את האינסטנט פודינג, הקורנפלור, 3 גביעי שמנת וכן 3 גביעי יוגורט. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה, ומפזרים מעל פני הבלילה מעט פירורי ביסקוויטים עם חמאה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה ש-180 מעלות, ואופים במשך שעה ורבע בערך.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את קוביות שוקולד המריר לסיר קטן. יוצקים לסיר את השמנת המתוקה, מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להמסת השוקולד וקבלת מרקם חלק, אחיד ודי סמיך. מוסיפים את בלילת השוקולד לשקיק הזלפה עם צנתר עגון ודק ומזליפים מעל פני העוגה. מכניסים את העוגה למקרר, עד להגשה.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמנת ויוגורט מדהימה וקלה להכנה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.