עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

07-11-2023 | ירון צחר

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח שלה תעשה חשק גם לשכנים.

מצרכים:
הבצק
500 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
קורט מלח
1.25 כוס חלב
100גרם חמאה

למילית:
200 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כף גדושה קינמון

1 חלמון להברשה
אגוזי מלך קצוצים לקישוט

 

אופן ההכנה:
להוסיף לקערת מיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל במשך 1 דקה. להוסיף לקערה את המלח והחלב בהדרגה.
לאחר 5 דקות של ערבול להוסיף לקערה את קוביות החמאה, ולהמשיך לערבל במשך 10 דקות, או עד שקוביות החמאה יטמעו בבצק.
להעביר את הבצק לקערה שדפנותיה משומנות בשכבת שמן דקה. לכסות את פני הקערה בניילון ולתת לבצק לתפוח במשך שעה.
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, ולרדד אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס"מ.

הכנת מילית התמרים:
להוסיף לקערה את מצרכי המילית ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד. למרוח את המילית על גבי עלה הבצק. לקפל את עלה הבצק כלפי האמצע משני הכיוונים וליצור עלה בצק שהמלית כלואה בתוכו. לרדד את עלה הבצק פעם נוספת. בעזרת גלגלת או סכין חדה ליצור מספר זוגי רצועות בצק, כאשר שהחלק העליון של הבצק עדיין מחובר. מכל שתי רצועות ליצור צמה .
להעביר לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, נכסה וניתן לה התפחה שנייה במשך 30 דקות.
כך יש לעשות גם עם הרולדה השנייה. להבריש את פני הרולדות בחלמון טרוף. מעל מפזרים אגוזי מלך גרוסים.
לאחר ההתפחה השנייה יש להכניס את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך למשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.