עוגת תפוזים שלמים

25-11-2024 | מילכה דיין

חורף קר וגשום בירושלים. מעיל הגשם נוטף ונחלי הגשם, במקרה הטוב זורמים עליו, מגיעה הביתה ספוגה מכף רגל ועד ראש: המעיל שוקל טון ומטפטף, המגפיים גם, הם לא עמדו במשימה ונרטבו והרטיבו את הגרביים. הרגליים קפואות. לאחר חצי שעה של הליכה. אבא מזהיר לא להתקרב מידיי לתנור ובינתיים, קולף אט אט תפוז ומניח רצועות על התנור ואלה מפיצות ריח נהדר, שפותח ומחייך את הנשמה וקצת משכיח את הגוף שאט אט מפשיר וחוזר לעצמו.

החומרים הדרושים

(לתבנית מתכת גבוהה אינגליש קייק)

4 ביצים גדולות

1/2 כוס שמן

1 כוס ( ספל) סוכר

1 אב׳ אפיה

1/2 1 כוס קמח

2 תפוזים

1/2 כוס מים חמים

אופן ההכנה

מקרצפים את התפוזים.

להרתיח מים עם התפוזים השלמים 10 דקות ולקרר

בוחשים במזלג את הביצים, הסוכר והשמן

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, לתערובת אחידה.

מגרדים את קליפת התפוז לתערובת

חוצים את התפוזים ,מגלענים את הגלעינים.וסוחטים את המיץ ומכניסים לבלילה

מסירים את הציפה הלבנה הלבנה ומשאירים את הקליפה

מרסקים את התפוזים השלמים במעבד מזון למחית ומוסיפים לבלילה.

מוסיפים 1/2 כוס מים חמים ומערבבים היטב.

שופכים לתבנית ששומנה בקלילות 45 דק 180 מעלות.

ניתן לקשט בפרוסות תפוז דקיקות ,שנטבלו בסוכר לפני האפייה.

בהצלחה ובתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוזים שלמים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.