עוגת תפוח בדבש לראש השנה

26-09-2024 | מילכה דיין

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן מצויין לנסות עוגת דבש אחרת… או שלא? שפע אפשרויות וטעמים, לעוגת החג המסורתית: עם דבש אז כמה, עם רסק תפוחים, עם קפה נמס, קפה שחור,תמצית תה? כן או לא להכניס צימוקים, יש ילדים- אז בלי אגוזים… עוגת ראש השנה הזו היא עוגה בחושה, פשוטה, נימוחה וריחנית. עם מזלג או מטרפה- חמש דקות עבודה, יוצאת קלילה וטעימה. שנה טובה ומתוקה 

לתבנית עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק:

החומרים הדרושים:

4 ביצים L

1 כוס סוכר דמררה (אפשר גם לבן)

2 כוסות (ספל) קמח

1/2 כוס שמן

1/2 כוס דבש או 1/2 כוס ממרח תמרים

1 כוס רסק תפוחים

1 אבקת אפיה

1 כפית שטוחה קינמון

1/2 כוס מים חמים

אפשר צימוקים, אגוזים, שקדים מקומחים בקלילות לפיזור בתוך או על העוגה- כרצונכם.

אופן ההכנה:

בקערה טורפים את הביצים, עם הסוכר והשמן עד לבלילה אחידה.

מוסיפים את הדבש ורסק התפוחים ומערבבים עד למיזוג.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקינמון ובוחשים עד למיזוג.

מוסיפים חצי כוס מים חמים ובוחשים.

יוצקים לתבניות נייר יפות של אינגליש קייק (אין צורך לשמן) או לתבנית עגולה.

מפזרים אגוזים/ שקדים וכפית סוכר חום.

(שיהיה קריספי)

מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ' של 175-180 מעלות לאפיה משולבת טורבו, וכשתופח, ניתן לעבור לעליון תחתון.

35-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

בתאבון

ושנה טובה מתוקה נימוחה ומשובחה

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוח בדבש לראש השנה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.